Setari Cookie-uri

Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna

Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna, fiind cea mai mare depreciere nominala din Capitala, si cu 31% in ultimele sase luni, la polul opus fiind sectorul 1, cu o scadere de doar 3% in noiembrie, arata cea mai recenta analiza a companiei de consultanta imobiliara Colliers.

Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna, fiind cea mai mare depreciere nominala din Capitala, si cu 31% in ultimele sase luni, la polul opus fiind sectorul 1, cu o scadere de doar 3% in noiembrie, arata cea mai recenta analiza a companiei de consultanta imobiliara Colliers.
Potrivit Colliers, noiembrie este a doua luna de scaderi semnificative in segmentul apartamentelor vechi, in timp ce apartamentele noi reusesc sa isi mentina valoarea medie constanta.
Astfel, analiza companiei de consultanta asupra pietei imobiliare arata ca, BREI a scazut fata de luna precedenta cu aproape 6%, ajungand la valoarea de 1.600 euro/mp de la 1.689, cat inregistra in octombrie. Consultantii imobiliari sustin ca BREI-Nou (indicele apartamentelor noi) a ramas la aceeasi valoare, iar scaderea indicelui global vine din deprecierea indicelui BREI-Vechi (indicele apartamentelor vechi) cu 10%.
Datele statistice ale Colliers arata ca in luna noiembrie BREI-Vechi a scazut cu 138 de unitati fata de octombrie, cand inregistra 1.576 euro/mp, ajungand la 1.438 euro/mp. "Fata de acum sase luni, toate cele sase sectoare au inregistrat scaderi, cuprinse intre 18% si 33%. Sectorul 6 s-a depreciat cu cea mai mare valoare procentuala (33%), iar sectorul 3 a suferit cea mai mare depreciere nominala, cu 446 euro/mp", sustin cei de la Colliers.
Comparativ cu luna octombrie sectorul 3 a scazut cu 13%, fiind cea mai mare depreciere, iar la polul opus este sectorul 1, cu doar 3%. Sectorul 4 a inregistrat o scadere cu 11%, in timp ce sectoarele 5 si 6 cu cate 9%, iar sectorul 2 cu 8%.
Reprezentantii companiei de consultanta mai spun ca piata apartamentelor noi nu a inregistrat scaderi nici in luna noiembrie, desi aproape in toate proiectele exista promotii legate de pret sau de oferirea gratuita a parcarii sau a boxei.
Indicele BREI a fost realizat de o echipa de 20 de consultanti si analisti din cadrul firmei Colliers International, coordonata de Calin Bucur, fiind analizate 4.000 de oferte, incepand cu 1 ianuarie 2005.
Ca si principalii indici bursieri, BREI are la randul sau opt indici secundari care monitorizeaza evolutia preturilor in cele sase sectoare din Bucuresti cat si pentru apartamentele vechi din blocurile construite inainte de anul 1990 si pentru cele din proiectele rezidentiale noi construite in ultimii ani. Fiecare sector a fost impartit pe cartiere si pentru fiecare cartier au fost alese oferte si tranzactii din anumite zone care sa respecte un algoritm de calcul bazat pe ponderea vanzarilor in functie de calitate si pret.
Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Pelican Com: Criza va dura sigur pana in a doua jumatate a lui 2009
Neoland: Scaderea tranzactiilor si a preturilor locuintelor au crescut chiriile
In 2009, un milion de familii americane risca sa ramana fara casa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.