Setari Cookie-uri

Preturile finale ale locuintelor au scazut cu pana la 40% comparativ cu dec. 2007

Preturile finale ale locuintelor au ajuns sa inregistreze, in prezent, in anumite cazuri, scaderi de pana la 40% fata de preturile de listare de la sfarsitul anului trecut, sustin reprezentantii portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.

Preturile finale ale locuintelor au ajuns sa inregistreze, in prezent, in anumite cazuri, scaderi de pana la 40% fata de preturile de listare de la sfarsitul anului trecut, sustin reprezentantii portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.
"Piata imobiliara din Romania, si in special cea din Bucuresti este cu totul atipica, inregistrand atat cresteri cat si scaderi care nu s-au mai inregistrat in tari similare, apropiate sau chiar in cele dezvoltate. In a doua jumatate a acestui an, piata rezidentiala din Bucuresti a inregistrat o cadere accelerata a preturilor", sustin cei de la MagazinulDeCase.ro.
Potrivit consultantilor imobiliari, o prima componenta a scaderii a presupus o reducere a preturilor initiale solicitate de proprietari (preturi de listare), acestea scazand cu 15-20% in unele cazuri. La acest procent s-a adaugat diminuarea pretului in etapa de incheiere efectiva a tranzactiei, unde prin negociere preturile mai inregistrau o reducere de inca 15-20% procente. "Astfel, in anumite cazuri, preturile finale au inregistrat scaderi de pana la 40% fata de preturile de listare de la sfarsitul anului trecut", mai spun cei de la MagazinulDeCase.ro.
In plus, consultantii sustin ca lunile septembrie-octombrie au adus noi schimbari in abordarea proprietarilor: neincrederea in preturile actuale si a tendintelor de depreciere acestia adoptand o pozitie de asteptare, iar acest lucru este exprimat prin scaderea numarului de oferte scoase spre vanzare pe finalul acestui an.
"In luna septembrie pe segementul apartamentelor vechi au fost scoase spre vanzare 3.666 de imobile. In luna octombrie, numarul ofertelor pe piata imobiliara a scazut cu aproximativ 17% comparativ cu luna precedenta, pe piata fiind scoase spre vanzare aproximativ 3.042 de imobile. Aceasta scadere se produce in contextul in care in mod natural, luna octombrie aducea o crestere a numarului de oferte scoase spre vanzare fata de luna septembrie", mai spun cei de la MagazinulDeCase.ro.
In ceea ce priveste piata imobiliara, consultantii sunt de parere ca in varianta cea mai plauzibila, pe termen scurt si mediu (o perioada de 2-3 ani ) preturile vor stagna, inregistrand oscilatii de maxim 20%.
Magazinuldecase.ro este un serviciu online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari, in baza unui pret fix, fara comision. Lansat in octombrie 2006, magazinuldecase.ro a intermediat pana in prezent la incheierea a 1.415 tranzactii imobiliare, dintre care cea mai cunoscuta este vila cunoscutului om de afaceri Cristian Tantareanu, care a fost vanduta pentru 3,5 milioane de euro. Totalul tranzactiilor efectuate prin magazinuldecase.ro se ridica la peste 245 milioane de euro, iar comisionul economisit a ajuns la o valoare de 14,7 milioane de euro.
Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Regatta: Chiriile locuintelor de lux au scazut cu 5 - 30% in 2008
Dezvoltatorul proiectului Cosmopolis nu resimte criza imobiliara
Proiectul Dambovita Center din Capitala nu respecta recomandarile arhitectilor

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.