Potentialii cumparatori de apartamente, case si vile sunt pusi adeseori in fata unor oferte imobiliare invalide, gresite sau expirate, arata o analiza de monitorizare a anunturilor imobiliare publicate in diverse medii si realizata de portalul imobiliare.ro in perioada august-septembrie 2008.
"Problemele cel mai des intalnite tin de exprimarea eronata a pretului de vanzare, de neglijarea suprafetei, dar si de expirarea ofertelor publicate. Publicarea unor astfel de anunturi imobiliare are un efect negativ direct asupra gradului de incredere al potentialilor clienti si implicit asupra tranzactiilor", a declarat Adrian Erimescu (foto), managerul general al portalului.
Potrivit reprezentantilor companiei, monitorizarea anunturilor imobiliare a fost realizata in portaluri de anunturi generale sau imobiliare dar si in ziare de mica publicitate. Astfel, au fost analizate, prin sondaj, anunturi din toate categoriile segmentului imobiliar rezidential: apartamente, case si vile, terenuri, iar criteriile luate in considerare au fost alaturi de valabilitatea ofertelor, pretul ofertelor si suprafata proprietatilor.
Acesta a mai declarat ca in portofoliul fiecarui agent imobiliar se afla un numar restrans de oferte pentru care acesta poate garanta calitatea si actualitatea informatiilor, iar pentru ca o oferta imobiliara sa fie inclusa in categoria “Ofertelor Garantate”, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de criterii generale.
Printre acestea se numara verificarea valabilitatii ofertei, publicarea a cel putin unei imagini de prezentare si a doua fotografii sau planuri, specificarea pretului real pentru fiecare tip de tranzactie, dar si specifice precum suprafata, numar de camere, grad de confort, compartimentare.
"Noi am luat deja masuri pentru a ne asigura ca aceste criterii minime vor fi respectate: vom efectua zilnic, prin sondaj, o verificare a ofertelor introduse in sistem. Descoperirea unor neconformitati va determina suspendarea temporara a tuturor ofertelor publicate de agentia imobiliara respectiva", sustine Ciprian Gheran, Product Manager al portalului imobiliar.
Sursa: Wall-Street.ro.
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Colliers: Criza internationala afecteaza piata rezidentiala locala
Inca 340 apartamente vor fi livrate anul viitor in Sinaia
Sute de milioane de oameni vor avea nevoie de noi locuinte din cauza schimbarilor climatice

Nita: Prima Casa nu va creste preturile apartamentelor
Darian: Preturile terenurilor vor scadea cu 70-80% in acest an
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: