Arctic si Asociatia ORICUM pentru Educatie ii provoaca pe tinerii pasionati de design sa ia parte la Filter Design Competition.
Filter Design este prima competitie independenta de design din Romania, care identifica si promoveaza tineri designeri, componenta educationala si experienta practica fiind valorile sale principale.
Aflati la cea de-a doua editie, Filter Design se desfasoara in perioada 21 februarie - 19 aprilie. Competitia se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, pe care ii invita sa concureze in cadrul urmatoarelor probe: design grafic, design industrial, design auto, packaging design si freestyle. Competitia se desfasoara online, pe site-ul www.filterdesign.ro. Inscrierile pentru etapa de preselectie de la probele de design grafic, design industrial si design auto au loc pana pe 14 martie. In urma acestei preselectii realizate de un juriu format din specialisti in design din Romania si din strainatate, finalistii vor avea la dispozitie perioada 21 martie – 12 aprilie pentru a raspunde temelor de concurs de la cele 5 probe. Fiecare dintre acestea se va regasi pe site-ul competitiei, sub forma unui brief, ce va prezenta detaliile legate de executia lucrarii.
Filter Design beneficiaza de prezenta unor cunoscuti designeri internationali: Dick Powell, unul dintre cei mai premiati designeri din Europa (Designer si Fondator Seymour Powell), Ben Terrett (Grafic Designer si Fondator The Design Conspiracy) si Nicolas Chiuchindel (Designer Chanel) care vor sustine conferinte si ateliere de lucru pe teme precum: „Profitabilitatea designului in afaceri”, „Cum sa devii un designer de succes”, „Designul grafic”, „Designul industrial”.
Premiile totale ale competitiei depasesc 20.000 de euro si constau in bani, licente ADOBE si stagii de practica in cadrul unor agentii de design din Marea Britanie ai Romania. Inscrierile in competitie se fac pe website-ul www.filterdesign.ro. De asemenea, website-ul ofera informatii complete despre conferintele si workshop-urile din cadrul evenimentului, dar si despre componenta juriului, premii si regulament. Filter Design se va incheia pe 19 aprilie atunci cand, in cadrul unui eveniment special, vor fi anuntati castigatorii celor cinci probe.


5 idei surprinzatoare de design, care iti vor transforma casa in coperta de revista
5 tendinte de design interior pe care le vei vedea peste tot in aceasta toamna
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: