Setari Cookie-uri

Lumina la pachet

O idee inovatoare si cu posibilitatea de a schimba ceea ce stiam pana acum despre surse de iluminat

Intr-o lume in continua miscare totul este supus unei revolutii. Gadgeturile sunt la moda, devin parte din viata noastra cotidiana si ne dam seama de asta abia atunci cand nu le mai avem. Un produs care nu poate fi considerat chiar un gadget, dar merita cel putin statutul de idee inovatoare si cu posibilitatea de a schimba ceea ce stiam pana acum despre surse de iluminat este si proiectul celor de la “KVA MATx”.

Acestia au conceput un nou produs, deocamdata aflat in stadiul de prototip. Chiar daca sunt o multime de accesorii dedicate iluminatului acesta impresioneaza. Echipa de “Project Design” compusa din: Sheila Kennedy, Sloan Kulper, Tonya Ohnstad si Casey Smith a gandit un concept nou, numit Reading Mat. Reading Mat reprezinta un prototip care integreaza celule puternic luminoase de stare solida (HBLED), alimentate de celule solare si puse intr-un mediu textil, greutatea finala nefiind mai mare de 225 de grame. Neavand componente care pot fi sparte sau stricate, Reading Mat poate fi rulat si depozitat aproape oriunde. De asemenea nici transpotul nu va ridica probleme, ocupand un volum foarte mic. Conceptul se foloseste la maxim de noul design pentru a pune cat mai bine in folosinta lumina oferita.

Produsul se adreseaza in special persoanelor din mediul rural care nu au surse de electricitate. Cu toate acestea, Reading Mat se poate dovedi chiar foarte util atunci cand te afli intr-o calatorie sau excursie in locuri in care energia electrica lipseste. Plus in cazul unei pene de curent nu va mai trebui sa apelezi la lumanare si chibrituri pentru a nu te lovi de obiectele din jurul tau.

Reading Mat se incarca singur, in numai cateva ore de expunere la lumina solara, celulele solare producand energie de 12V. In timpul zilei isi “reface fortele” pentru ca noaptea sa iti poata oferi lumina de care ai nevoie. Forma inovatoare ofera posibilitatea desfasurarii mai multor tipuri de ativitati, de la simplul citit in pat pana la lucrul la birou, insa putand fi folosita si numai pentru a obtine o lumina discreta, ambientala in incaperea in care este folosita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.