Setari Cookie-uri

Slaba eficienta energetica inseamna costuri mai mari la intretinere

Iarna, mai mult decat oricand, se resimt costurile slabei eficiente energetice a cladirilor. Mare parte din aceasta energie ar putea fi insa economisita, daca noile constructii ar fi proiectate si construite sa fie eficiente energetic.

Iarna, mai mult decat oricand, se resimt costurile slabei eficiente energetice a cladirilor. Spre exemplu, la nivel european, aproape 40% din energie este consumata pentru climatizarea cladirilor, adica pentru incalzirea lor iarna sau racirea lor vara. Mare parte din aceasta energie ar putea fi insa economisita, daca noile constructii ar fi proiectate si construite sa fie eficiente energetic, adica, in asa maniera incat temperatura interioara sa se mentina constanta, neafectata de variatiile de temperatura de afara.

Pe piata exista Case eficiente energetic materiale de construtii etichetate cu "Energy efficiency”, materiale care au certificarile necesare privind eficienta energetica. Mai mult chiar, sunt si materialele de constructie care ofera o buna termoizolare, fara a mai necesita un sistem de izolatie suplimentar. Acest lucru se datoreaza unei valori reduse a conductivitatii termice a materialului, iar in Romania, spre exemplu, cea mai mica valoare a conductivitatii termice (λ10 sec = 0.09 W/mK) intre produsele de zidarie (caramida si BCA) o are Ytong A+, un bloc de zidarie cu caracteristici tehnice avansate. Peretii construiti cu Ytong A+ nu necesita un termosistem suplimentar aplicat la exterior si mentin temperatura constanta la interiorul cladiri, amortizand variatiile de temperatura din exterior. Ytong A+ este un produs omogen, in compozitia sa 70% din volum este reprezentat de aerul retinut in pori inchisi, care este un excelent izolator termic.

De asemenea, peretii realizati cu Ytong A+ permit trecerea vaporilor, regleaza excesul de umiditate si asigura un climat sanatos. Eficienta energetica a casei, izolarea fonica si rezistenta la foc sunt doar cateva dintre caracteristicile importante pe care fiecare trebuie sa le aiba in vedere atunci cand proiecteaza sau construieste o locuinta. Asta fiindca beneficiile sunt inevitabil legate de calitatea materialelor folosite- cu cat materialele utilizate au o calitate mai buna, cu atat locuinta va oferi un grad mai ridicat de confort.

Costul zidariei pentru o casa realizata cu Ytong este de doar 4-5% din suma de investita in constructie iar reducerile pe care le asigura o zidarie de calitate superioara sunt de aproximativ 40% din costurile de intretinere. Asadar, avand in vedere schimbarile climatice, devine cu atat mai important sa folosim materiale de zidarie de calitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.