Setari Cookie-uri

VIDEO: Cum va arata noua Mecca?

Mecca, leaganul civilizatiei islamice, loc de pelerinaj pentru milioane de credinciosi, va trece printr-un amplu proces de modernizare. Va invitam sa vizionati un film ce prezinta un proiect extrem de ambitios ce are in vedere extinderea Meccai.

Proiectul de extindere pentru Mecca, propus de compania multinationala de arhitectura Atkins, a aparut recent pe You Tube. Cei de la Atkins nu au oferit deocamdata nicio informatie in legatura cu proiectul, intrucat acesta, pentru moment, ramane confidential.
Imaginile de pe You Tube ne dezvaluie un proiect deosebit de ambitios care isi propune sa adaposteasca mai mult de 2 milioane de pelerini. O sectiune din epoca otomana a moscheii Haram va fi inlocuita cu o serie de culoare cu mai multe niveluri, inalte de 80 de m, avand rolul de spatii de rugaciune.
In fiecare an aproximativ 3 milioane de persoane participa la pelerinajul de la Mecca, fapt ce duce la o mare aglomeratie, ce deseori se soldeaza cu mii de victime. Din aceasta cauza, familia regala a Arabiei Saudite s-a angajat intr-un program de modernizare al acestui important loc de pelerinaj.
Planurile celor de la Atkins nu constituie singurele lucrari ce ar urma sa aiba loc in Mecca. Conform publicatiei Sunday Times, arhitectii Norman Foster si Zaha Hadid sunt implicati la randul lor intr-o serie de proiecte ce vor schimba peisajul din imprejurimile Meccai. Insa, niciunul dintre acesti arhitecti de renume international nu a facut vreo declaratie oficiala in acest sens.
Va invitam sa vizionati filmul ce prezinta proiectul celor de la Atkins

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.