Setari Cookie-uri

Cum iti protejezi casa si familia impotriva incendiilor?

Protectia impotriva incendiului este vitala iar in acest caz, un rol foarte important il joaca insusi materialul de constructie din care este realizata casa, intrucat diferite materiale au rezistenta diferita la foc.

Desi riscul de aparitie a unui incediu este relativ scazut comparativ cu alte pericole mai frecvente (avarii ale instalatiilor de apa, furt sau talharie), stirile de la televizor sau poate chiar povestirile auzite de la apropiati confirma faptul ca protectia impotriva incendiului este vitala.
Un rol foarte important in acest caz il joaca insusi materialul de constructie din care este realizata casa, intrucat diferite materiale au rezistenta diferita la foc.
Rezistenta la foc reprezinta capacitatea constructiei de a rezista la solicitari termice si mecanice produse in timpul si din cauza incendiilor. Din punctul de vedere al rezistentei la foc, elementele de constructie depind direct de materialele din care se executa si se caracterizeaza prin gradul de combustibilitate si limita rezistentei la foc. Combustibilitatea unui material sau element de constructie reprezinta capacitatea acestuia de a se aprinde si de a intretine arderea, si din acest punct de vedere acestea se clasifica in: incombustibili, greu combustibili sau semicombustibili si combustibili. Limita de rezistenta la foc este perioada de timp in care un element de constructie supus unui incendiu isi pastreaza stabilitatea.
Un exemplu pozitiv sunt blocurile de zidarie YTONG, care se comercializeaza si in Romania. Acestea sunt realizate din materii prime naturale si se incadreaza in clasa de reactie la foc A1 - material incombustibil si neinflamabil, constituind o bariera impotriva extinderii focului.
YTONG depaseste cu mult in parametri actuali, alte materiale de constructie solide – pana la 3 ore rezistenta la foc pentru un zid cu o grosime de numai 15 cm, mentinandu-si capacitatea de izolare, etanseitate, rezistenta si stabilitate. Acest avantaj al sistemului faciliteaza interventiile de stingere a incendiului si protejeaza atat bunurile de valoare din locuinta, cat mai ales vietile umane. Mai mult, datorita faptului ca sunt materiale ecologice, blocurile de zidarie YTONG nu emana fum si nu produc gaze nocive in timpul arderii.
YTONG este un material de zidarie cu capacitate proprie de izolare termica excelenta, care nu necesita nicio izolatie suplimentara. Utilizand la constructia casei blocurile de bca YTONG 30 cm nu mai este nevoie de nicio alta izolatie suplimentara, reducandu-se astfel la maxim riscul de incendiu.
Informatii furnizate de Specialistii YTONG
www.xella.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.