Setari Cookie-uri

Cea mai inalta cladire a Europei de Vest

Foster and Partners au finalizat proiectul Hermitage Plaza, doua turnuri ce vor fi construite in Paris, devenind cele mai inalte cladiri ale Europei de Vest.

Sir Norman Foster este unul dintre cei mai importanti si apreciati arhitecti contemporani de renume international. A fost distins cu numeroase premii, precum medalia de aur de la institutul american de arhitectura sau prestigiosul premiu Pritzker in anul 1999.
In anii '60 va pune bazele companiei "Foster and Partners", un birou de arhitectura responsabil pentru o serie de cladiri de referinta ale arhitecturii contemporane, raspandite in intreaga lume. Cel mai recent proiect semnat de acest celebru arhitect, "Hermitage Plaza" din Paris, consta in doua turnuri de inaltimi impresionante.
Hermitage Plaza va crea o noua comunitate in partea de est a cartierului La Defense, in Courbevoie, extinzandu-se catre raul Sena prin cafenele, magazine si o piata publica in centru.
Proiectul cuprinde doua cladiri cu inaltimea de 323 metri, devenind cele mai inalte turnuri ale Europei de Vest si stabilind un simbol distinctiv pentru aceasta noua zona urbana a Parisului. Proiectul isi propune sa ofere viata zonelor estice ale cartierului La Defense, creand o comunitate durabila si cu o densitate ridicata. Cele doua turnuri vor adaposti un hotel, un centru spa, apartamente cu vederi panoramice, spatii de birouri, o galerie de arta, o sala de bal si zone comerciale.
Formand in plan doua triunghiuri incrucisate, la nivelul solului cladirile sunt orientate una spre cealalta. Deschise si permeabile cu scopul de a incuraja oamenii sa parcurga situl, cele doua turnuri delimiteaza o piata publica ce stabiliste centrul social.
In timp ce se inalta, turnurile se transforma, rasucindu-se spre exterior. Panourile lucioase ale fatadei capteaza lumina, astfel in timp ce soarele isi schimba pozitia de-a lungul unei zile, reuseste sa anime diferitele fatete ale caldirilor. Unghiul panourilor asigura umbra necesara iar partile pentru ventilatie pot fi deschise cu scopul de a permite patrunderea aerului proaspat. Aceste caracteristici contribuie strategiei ecologice care a stat la baza elaborarii proiectului. Structura de retea a fatadei nu este doar foarte eficienta ci subliniaza si proportiile elegante ale turnurilor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.