Setari Cookie-uri

O noua constructie High-Tech in Copenhaga

Steven Holl Architects ne impresioneaza din nou, prin proiectul desemnat castigator pentru noua poarta de intrare in portul din Copenhaga.

Steven Holl Architects ne impresioneaza din nou, prin proiectul desemnat castigator printr-o decizie unanima, pentru noua poarta de intrare in portul orasului Copenhaga.
Proiectul propus consta in doua turnuri conectate prin intermediul unui pod si se bazeaza pe conceptul dezvoltarii durabile.
Constructia utilizeaza o serie de solutii ecologice, ilustrand pozitia statului Danemarca de lider mondial in domeniul energiilor alternative. Ambele turnuri prezinta pereti cortina de sticla, prevazuti cu paravane cu celule fotovoltaice, cu scopul de a capta energia solara si asigurand in acelasi timp un nivel optim de lumina naturala. De-a lungul podului sunt instalate o serie de turbine ce produc energie eoliana iar structura propusa de Steven Holl Architects mai cuprinde si incalzire hidrotermala. O alta caracteristica impresionanta este faptul ca fiecare etaj este prevazut cu ferestre ce se pot deschide pentru asigurarea unei ventilatii naturale.
Creatia arhitectilor americani de la Steven Holl Architects porneste de la conceptul de pereche, proiectul cuprinzand doua turnuri, doua poduri suspendate (sustinute fiecare in parte de turnul din care pornesc) ce au doua directii diferite. Datorita geometriei sitului, cele doua poduri formeaza un unghi in punctul de intalnire, asemenea unei strangeri de mana. Aceste poduri constituie un pasaj pietonal intre cei doi piloni construiti pe malurile apei si sunt situate la o inaltime de 65 de metri deasupra portului.
Proiectul se doreste sa devina un punct de reper al orasului Copenhaga.
Steven Holl este unul dintre cei mai importanti arhitecti contemporani americani, fiind cunoscut in primul rand pentru proiectul Muzeului de Arta Contemporana Kiasma din Helsinki. Creatiile sale combina intr-un mod spectaculos nevoile spiritului si infatisarea generala a cladirii, cu noile tehnologii bazate pe conceptul dezvoltarii durabile, fiind unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai directiei High-Tech. Acesta a pus bazele firmei de arhitectura Steven Holl Architects, ale carei realizari pot fi admirate in intreaga lume.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.