Setari Cookie-uri

Cel mai ciudat zgarie-nor!

In orasul New York a inceput constructia unui zgarie-nor iesit din comun: 56 Leonard Street, un proiect ambitios care nu vrea sa stie ce inseamna simetria!

In orasul New York a inceput constructia unui zgarie-nor iesit din comun: 56 Leonard Street, un proiect ambitios care nu vrea sa stie ce inseamna simetria!
Zgarie-norul 56 Leonard Street, inalt de 56 de etaje, a fost proiectat de catre arhitectii elvetieni Herzog & de Meuron. Se numeste asa datorita numarului de etaje si datorita strazii unde va fi finalizata ingenioasa constructie: strada Leonard Street, langa Church Street, regiunea Tribeca.
De ce este atat de ciudat acest zgarie-nor? In primul rand, trebuie sa stiti ca aceasta cladire urmeaza a fi ridicata de catre arhitectii care au realizat celebru Stadion Olimpic din Beijing (cel in forma de cuib), asa ca 56 Leonard Street nu poate fi nicidecum o constructie obisnuita.
Fiecare etaj va fi o casa in cer! Nivelele vor avea colturi diferite, balcoane imense suspendate, terase cu privire catre Manhattan sau chiar Oceanul Atlantic. La parter, intr-unul din colturi, va fi amplasata o sculptura realizata de catre celebrul artist Anish Kapoor.
Herzog & de Meuron promit deja cea mai frumoasa priveliste catre New York, indiferent de apartamentul cumparat. Tocmai de aceea a fost aleasa aceasta abordare, pentru a nu aseza niciun obstacol intre ochii proprietarilor si frumusetile inconjuratoare. 56 Leonard Street va avea 145 de apartamente cu pana la 5 dormitoare. Preturile acolo incep de la 3.5 milioane $ si pot ajunge la 33 milioane $!
Terasele nu vor avea nicio balustrada protectoare. Peretii exteriori sunt realizati din sticla, de sus pana jos. Apartamentele au fiecare detaliu gandit de catre designerii elvetieni, de la dus pana la semineu..

Citește și:

Sursa: Plugin.ro
Citeste si alte articole pe Plugin.ro. Noi iti recomandam:
Superstar: Cladirea care poate sa zboare
Noul BRAVIA Theatre DAV-IS50: boxe miniaturizate, functii noi si sunet invaluitor
Nikon D90: Cunoscatorii stiu de ce

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.