Cea mai inalta cladire de locuinte din Romania va avea 29 etaje si va fi construita in Bucuresti, pe Calea Floreasca, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va aproba planul urbanistic al zonei.

Declaratia de la Brasov pentru o politica a arhitecturii in Romania

Cea mai inalta cladire de locuinte din Romania va avea 29 etaje Blocul va masura 100,6 metri si va depasi cele mai inalte blocuri turn din Bucuresti, care vor avea 24 etaje si se construiesc pe Splaiul Unirii, in apropiere de Calea Vacaresti.

Spre comparatie, cel mai inalt bloc turn din lume se va construi in Dubai si va avea peste 700 de metri.

Proiectul de construire a cladirii va demara daca, in sedinta de joi, CGMB aproba planul urbanistic zonal pentru o suprafata de 7.159 mp din Calea Floreasca.

Cea mai inalta cladire in folosinta din Bucuresti este, in prezent, Casa Presei Libere, care masoara 104 metri, urmata de BRD Tower - 87 metri, Bucharest Financial Tower - 83 metri si Hotel Intercontinetal - 77 de metri inaltime.

Toate acestea vor fi intrecute in inaltime de Sky Tower, o cladire de birouri care va avea 131 metri inaltime si va fi construita tot in cartierul Floreasca.

Sky Tower face parte din Floreasca City, un proiect de 250 milioane de euro, dezvoltat de Raiffesen evolution, ce va cuprinde un mall si doua cladiri de birouri, una dintre acestea urmand sa fie dotata cu heliport, iar termenul de finalizare este anul 2010.

Un alt proiect al companiei este Flower City, un ansamblu rezidential de 250 de locuinte, situat in comuna Balotesti, lucrarile de constructie urmand sa inceapa in martie 2009.

Sursa: Wall-Street.ro

Citeste si alte stiri pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:

Preturile terenurilor din estul Bucurestiului au stagnat de la inceputul anului
La Targul Condominium, romanii au preferat locuintele din Spania
Colliers lanseaza primul indice imobiliar din Romania

Darian: Preturile terenurilor vor scadea cu 70-80% in acest an
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: