Setari Cookie-uri

Hidroizolati corect casa!

Procesul de hidroizolare al locuintei reprezinta una dintre cele mai importante etape in constructia unei case. Aceasta etapa previne aparitia igrasiei si deteriorarea peretilor contribuind, intr-o mare masura, la statutul de locuinta sanatoasa si sigura.

Procesul de hidroizolare al locuintei reprezinta una dintre cele mai importante etape in constructia unei case. Aceasta etapa previne aparitia igrasiei si deteriorarea peretilor contribuind, intr-o mare masura, la statutul de locuinta sanatoasa si sigura.
Primul lucru, si cel mai important, pe care trebuie sa il stim despre hidroizolare este ca, acest proces, trebuie sa fie prevazut foarte clar si concis in proiectul viitoarei tale case. Hidroizolarea nu se face "dupa ureche" si nici de orice meserias. Pentru o reusita de durata, avem nevoie de materiale exacte si de un specialist care sa puna in practica intregul sistem. Cele mai multe informatii, si in privinta materialului hidroizolant si in privinta punerii in manopera, le puteti obtine de la firmele producatoare de materiale hidroizolante si de la firmele specializate in acest proces. In plus, este recomandat sa cereti o garantie firmei respective si sa realizati un contract. In cazul aparitiei unor probleme veti avea pe cine sa trageti la raspundere.
Fundatia unei locuinte se hidroizoleaza cu ajutorul unei membrane din cauciuc lichid, aceasta din urma se aplica pe peretii fundatiei incepand de la talpa acesteia pana la 30 de cm deasupra solului. Aceste membrane speciale se vand la role si sunt montate fie orizontal, fie vertical.
Cel mai important lucru este felul in care aplicam membrana in cauza. Orice zgarietura, orice denivelare, gol sau cuta, poate cauza infiltrarea apei, provocand in timp aparitia igrasiei. Din acest motiv, mesterii care aplica materialul trebuie sa lucreze atent, cu aparate de montaj performante si pe o suprafata perfect neteda. Exista si membrane (folosite in mod special la izolarea teraselor) care beneficiaza de o folie de aluminiu aplicata pe o parte. Rolul acestei folii este acela de a impiedica supraincalzirea peretelui/planseului respectiv si de a proteja calitatea materialul in privinta unei ruperi sau crapaturi.
In cazul unei hidroizolari a acoperisului, trebuie sa tinem cont si de alt aspect. Pe timpul anotimpului cald, membrana se poate deteriora foarte repede daca este lipida de tigla (invelitoarea) respectiva. Asa ca, este recomandat sa lasam un spatiu de minim 2 cm intre membrana bituminoasa si invelisul respectiv.
In cazul in care nu se acorda importanta cuvenita acestui proces, viitoarea locuinta va avea de suferit din mai multe puncte de vedere. Pe langa aparitia igrasiei si a mucegaiului, infiltrarile de apa reusesc, in timp, sa deterioreze pardoseala, mobilierul si alte finisaje folosite in amenajare. Toate aceste efecte neplacute conduc catre renovari anuale si investitii savarsite datorita inconstentei. Cu alte cuvinte, pentru a va bucura de o locuinta sigura si sanatoasa trebuie sa acordam o mare importanta hidroizolarii casei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.