Setari Cookie-uri

Se construieste sau nu in Romania?

Este imposibil sa treci pe o strada din Bucuresti si sa nu vezi cel putin cinci cladiri in constructie. Imobile inalte sau case in renovare, muncitori care te fluiera sau utilaje care blocheaza traficul.

Este imposibil sa treci pe o strada din Bucuresti si sa nu vezi cel putin cinci cladiri in constructie. Imobile inalte sau case in renovare, muncitori care te fluiera sau utilaje care blocheaza traficul. Minunat... inseamna ca in Bucuresti se construieste, ca piata constructiilor este in plina dezvoltare, inseamna ca vom avea blocuri noi, moll-uri, investitori etc. etc.
Singura problema care apare este aceea ca, majoritatea constructiilor, incep si nu se mai termina. Si pe tot acest parcurs, utilajele raman tot in strada, materialele sunt tot pe trotuarul pe care ar trebui sa mergem noi - pietonii, si multe alte lucruri mai putin placute. Sau exista cazuri in care, cladirile sunt ridicate si finisate si ... stop. Nu se intampla nimic, nu le utilizeaza nimeni, nu le foloseste nimeni la nimic. Au doar rolul de a inlocui spatiul verde al Capitalei. Si cel mai dureros este atunci cand iesi pe terasa sau pe balcon, acasa sau la locul de munca, sa respiri putin aer si sa te relaxezi. Ti se infatiseaza un adevarat santier, pentru ca astfel se prezinta mai nou Bucurestiul - un santier imens!
Pe strada unde echipa noastra are redactia sunt cateva astfel de cladiri, dintre care doua amplasate exact in campul nostru vizual. Iesi pe terasa sa iei aer si in stanga un mare bloc in constructie, in dreapta o alta cladire imensa in constructie. Cativa muncitori in dreapta si cativa muncitori in stanga. Robotesc de dimineata pana seara, ciocanesc, leaga, fac cofraje dar nimic nu avanseaza. Acelasi nivel, acelasi zgomot, aceleasi haine, peisaj in plina desfasurare. Fiind vecinii nostrii am ajuns deja sa le stim foarte bine programul, este imposibil sa nu ii observi si sa nu sesizezi "tragerea de inima" cu care muncesc.
Sincera sa fiu, abia saptamana trecuta am inteles exact de ce nu se termina odata santierul din Bucuresti, de ce sunt finalizate constructiile abia dupa foarte mult timp. Raspunsul intrebarii se regaseste clar si concis in imaginile alaturate. Cu alte cuvinte, meseriasii au program de somn dupa pranz cateva ore bune. Fiecare pe unde apuca: pe o scandura, pe o folie sau pe un acoperis invecinat. Sa insemne oare ca munca in constructii este istovitoare sau ca interesul pentru calitate este scazut? Acuma stau si ma gandesc ce s-ar intampla daca si in celelalte domenii (presa, PR, consultanta, imobiliare, agricultura etc, etc) toti angajatii si-ar lua o "pauza de somn" dupa pranz. In cazul meu, cred ca as reusi sa fac doar doua editii pe saptamana din CONDO nu trei, si poate ca ar fi mai bine sau mai rau.
In orice caz, nu vreau sa afirm sub nici o forma ca toti meseriasii sunt asa. Ce-i drept, am cunoscut si oameni pasionati de acest domeniu, care vin cu solutii si propuneri noi, care ajuta si in care poti avea incredere. Singura problema este aceea ca sunt din ce in ce mai putini! Tu ce crezi: se construieste sau nu in Romania?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.