Setari Cookie-uri

Proiectul arhitectural!

Proiectul arhitectural reprezinta cel mai important pas in constructia unei locuinte. De acesta depinde: imaginea estetica a viitoarei locuinte, confortul, calitatea constructiei, siguranta si banii investiti!

Proiectul arhitectural reprezinta cel mai important pas in constructia unei locuinte. De acesta depinde: imaginea estetica a viitoarei locuinte, confortul, calitatea constructiei, siguranta si banii investiti! Toate aceste lucruri depind de proiectul arhitectural. Arhitectul in cauza trebuie sa imbine dorintele si aspiratiile dumneavoastra cu detaliile tehnice, cu structura de rezistenta etc, acestea materializandu-se intr-o casa personalizata si confortabila, in care sa gasim relaxare, caldura si bucurie.
Acum intervine si prima problema: majoritatea persoanelor care au intrat in contact cu un arhitect si au discutat despre un viitor proiect arhitectural au plecat dezamagiti de costurile necesare pentru realizarea lui (intre 10-15 Euro/mp: include proiectul arhitectural, proiectul de rezistenta si cel de instalatii). Este vorba oare despre preturi ridicate sau despre faptul ca noi nu acordam o importanta foarte mare proiectului arhitectural. Multi dintre romani cauta un arhitect care sa realizeze ieftin si repede un proiect, deoarece "oricum lucrurile se vor modifica pe parcurs si mesterii stiu foarte bine despre ce este vorba. Doar au contruit zeci de case...". Ei bine, eu tind sa cred ca nu se acorda respectul cuvenit si importanta maxima acestui proiect arhitectural si muncii arhitectului, a inginerului structurist si a inginerului de instalatii. Din acest motiv, voi prezenta care sunt avantajele unui proiect arhitectural bine facut, la ce valoreaza acesta si care sunt economiile pe care le putem face cu ajutorul lui.
- In primul rand trebuie sa stim ca munca celor trei specialisti mentionati mai sus inseamna calcule, calcule si calcule. Inseamna ani de sudiu, pasiune , creativitate si nopti nedormite. In viitoarea locuinta fiecare colt, fiecare priza, fiecare intrerupator si obiect sanitar sunt stabilite in forma ideala, dupa multe variante si multe incercari.
- Un aspect care constituie o economie considerabila este necesarul materialelor de executie. Intr-un proiect arhitectural complet se mentioneaza clar care sunt materialele si de ce cantitati avem nevoie pentru realizarea imobilului in cauza. Cu alte cuvinte, nici un meserias nu poate cere o suma de bani mai mare pentru materiale si nici cantitati mai mari. In cazul in care se intampla acest lucru este clar ca nu s-a respectat proiectul arhitectural si ca aceasta problema va atrage dupa sine si alte modificari, costuri, timp de executie prelungit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.