Setari Cookie-uri

Etapele principale in constructia unei case!

Fiecare constructie are un inceput, un cuprins si un final. Se incepe de la planul arhitectural si se termina cu finisajele interioare.

Fiecare constructie are un inceput, un cuprins si un final. Se incepe de la planul arhitectural si se termina cu montarea acoperisului.
Primul lucru la care ne gandim atunci cand dorim sa punem in practica visul de a ne construi o casa este metoda de finantare necesara constructiei. Exista trei tipuri de credite: credit imobiliar, ipotecar si leasingul imobiliar. Prima variata trebuie garantata fie cu giranti, salarii, alta locuinta etc. (in functie de suma imprumutata). Creditul imobiliar este garantat doar cu locuinta pe care o veti achizitiona/construi. Ultima varianta specifica faptul ca firma de leasing va fi proprietara locuintei pana la finalizarea ratelor si abia apoi, constructia va intra in posesia legitima a dumneavoastra.
Urmatoarea etapa este achizitionarea terenului pentru constructia viitoare. In privinta alegerii lotului trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte. Un prim aspect pe care trebuie sa il cunoastem este situatia juridica a terenului (mostenire, retrocedare, donatie etc.). Un alt aspect este ca deschiderea lotului sa fie de cel putin 12 m. In cazul in care aceasta este mai mica nu veti primi aprobarile de constructie. Trebuie sa beneficiati atat de un acces facil cat si de utilitatile necesare. Inainte de a achizitiona terenul trebuie sa studiati situatia urbanistica a acestuia. Fie planul de urbanism zonal (P.U.Z.) fie cel de urbanism general (P.U.G.). Nu puteti risca sa achizitionati un lot de teren si sa nu puteti construi pe el nimic deoarece planul de urbanism prevede realizarea unui drum exact in zona respectiva. Studiul geo-tehnic este, de asemenea, foarte important, acesta hotarand adancimea de fundare a viitoarei locuinte.
Dupa rezolvarea acestor doua probleme urmeaza realizarea proiectului arhitectural si obtinerea autorizatiilor de constructie. Proiectul trebuie sa cuprinda 3 segmente principale: proiectul arhitectural, proiectul de rezistenta si cel de instalatii. Obtinerea autorizatiei de constructie, a avizelor si a certificatului de urbanism este o etapa mai putin placuta deoarece necesita timp si rabdare. Certificatul de urbanism (C.U.) are durata medie de obtinere de 30-45 de zile. Acest act specifica faptul ca primaria isi da acordul pentru ridicarea unei constructii pe lotul respectiv. Nu uitati sa aveti la voi, pentru depunerea acestei cereri, actul de proprietate, intabulare, cadastru, un memoriu si formularul tip completat. Primaria va va instiinta si despre celelalte avize, acte etc. necesare. Avizele se obtin atat de la furnizorii de utilitati (gaze, telefonie, apa, canalizare etc.) cat si de la alte atutoritati care se ocupa de probleme legate de mediu, sanatate publica, zone protejate. Durata medie de obtinere a acestor avize este intre 30 si 50 de zile. Autorizatia de constructie o veti obtine de la primarie pe baza certificatului de urbanism, a avizelor si a proiectului locuintei (maxim 30 de zile).
Alegerea firmei de constructii si demararea lucrarilor sunt urmatorii pasi. Firma de constructii va studia proiectul casei si va propune o oferta: la rosu sau la cheie. Dupa negociere urmeaza incheierea unui contract (intre beneficiar si firma respectiva). In acesta se vor enunta etapele de constructie, durata acestora, materialele folosite si suma de bani pe care trebuie sa o dea beneficiarul pentru serviciile primite.
va urma
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.