Setari Cookie-uri

Pregatiti piscina pentru iarna!

In sezonul cald, in mod special vara, piscina este elementul central al oricarei resedinte, fie aceasta de vacanta sau permanenta. Insa, pentru a ne bucura si anul urmator de bai racoroase, trebuie sa o pregatim si sa o protejam cu mare grija in sezonul rece.

In sezonul cald, in mod special vara, piscina este elementul central al oricarei resedinte, fie aceasta de vacanta sau permanenta. Insa, pentru a ne bucura si anul urmator de bai racoroase, trebuie sa o pregatim si sa o protejam cu mare grija in sezonul rece. Pregatirea piscinei pentru iernat este un proces care trebuie realizat intr-o perioada clara a anului si cu foarte mare grija. Perioada ideala pentru inchiderea piscinei este intre 15 octombrie si 10 noiembrie, deoarece temperatura exterioara in aceasta perioada a anului este intre +20 grade Celsius si 0 grade Celsius. De ce trebuie sa o inchidem cand afara temperatura este sub 20 de grade Celsius? Pentru a impiedica dezvoltarea algelor in apa. In primul rand trebuie sa realizati o dezinfectare a acesteia; adica sa se faca o clorinare puternica care sa omoare toate bacteriile si microorganismele posibile atat in vas cat si pe conductele aferente. Dupa ce nivelul clorului a scazut cu o mg/l, puteti goli piscina pana la 15-20 cm sub gurile de refulare. Apoi adaugati, in apa ramasa, un tratament special pentru perioada de iarna care sa impiedice dezvoltarea algelor.
Trebuie sa tineti cont si de instalatii si de echipamentele piscinei dumneavoastre. Goliti asadar instalatia si demontati echipamentele. Nu uitati sa adapostiti intr-un loc ferit de umezeala, inghet etc. pompa si filtrul piscinei dumneavoastra. In cazul in care piscina este cu filtru cu cartus atunci acesta necesita cu buna curatare pentru a putea fi folosit si in anul urmator. Daca aceasta are filtru cu nisip atunci verificati daca nisipul va mai fi si sezonul urmator bun. Nisipul este pietrificat sau foarte alunecos? Goliti-l, veti evita astfel intarirea lui in filtru si stricarea acestuia. O alta etapa foarte importanta in acest proces este montarea unei prelate rezistente. In primul rand, daca aveti o piscina in aer liber, acoperind-o cu o prelata, veti evita diverse accidente - mai ales posibilitatea de a aluneca cineva in ea. Un alt avantaj este acela ca, in sezonul urmator, veti gasi o piscina curata si fara diverse stricaciuni in bazin sau pe marginea bazinului. Prelata iti protejeaza piscina de diverse depuri organice (greu de eliminat) care provin din frunzele ce cad in bazin. Prelata trebuie prinsa foarte bine, in carlige amplasate pe marginea piscinei. Astfel nu va exista nici un risc.
Pentru a realiza acesti pasi la superlativ este indicat sa apelati la un specialist. Acesta va pregati piscina dumneavoastra pentru sezonul rece exact "ca la carte" iar vara viitoare va veti racori in siguranta!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.