Setari Cookie-uri

Cum sa alegi masina de spalat rufe - Prima parte

Atunci cand achizitionezi o masina de spalat rufe, pretul acesteia nu este singurul aspect de care trebuie sa tii cont. Pentru a face alegerea corecta, sunt mai multe caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere.

Atunci cand achizitionezi o masina de spalat rufe, pretul acesteia nu este singurul aspect de care trebuie sa tii cont. Pentru a face alegerea corecta, sunt mai multe caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere.

1. Dimensiuni
In primul rand, trebuie sa incepi de la marimea acesteia. Este foarte important sa masori spatiul in care urmeaza sa amplasezi masina de spalat, intrucat modelele actuale sunt disponibile in mai multe dimensiuni. Astfel, exista masini de spalat cu latimea de 40 cm, 50 cm si 60 cm, in functie de model si de tipul de incarcare. Cele mai populare sunt cele cu adancimea si latimea de 60 cm. De asemenea, exista si masini de spalat rufe, slim, care au latimea de 60 cm, insa adancimea este mai mica, avand, in general, 40 cm.

Alegere masina de spalat rufe
2. Tipul de incarcare
Urmatorul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este tipul de incarcare. Din punct de vedere constructiv, masinile de spalat rufe pot avea incarcare frontala, obiectele fiind introduse printr-un hublou, sau incarcare verticala, deschizandu-se o trapa din partea superioara.
Masina de spalat rufe, cu incarcarea frontala este cea mai des intalnita si are avantajul ca, deschiderea fiind generoasa, utilizarea sa este foarte usoara si rapida. Hubloul transparent, din sticla, permite vederea catre interiorul masinii, ceea ce nu este posibil in cazul masinilor cu incarcare verticala. Un dezavantaj al acestui tip de masina este faptul ca este mai voluminos, iar garnitura de etansare a hubloului, in timp, se poate strica. De asemenea, daca aveti copii mici sau animale de casa, trebuie sa va asigurati mereu ca nu au acces in interiorul masinii.

Citește și:

Masina de spalat rufe, cu incarcare frontala are marele avantaj de a fi mai mici decat cele cu incarcare frontala si, implicit, ocupa mai putin spatiu. Dezavantajul este faptul ca gura de acces este mai mica, prin urmare, accesul este mai dificil.

3. Capacitatea de spalare
In ultima perioada, se resimte un progres in ceea ce priveste capacitatea masinii de spalat rufe. Volumul a crescut, astfel ca masinile de spalat rufe au o capacitate de la 4 kg pana la 12 kg. Exista modele de masini care sunt prevazute cu senzori de greutate, ce cantaresc cantitatea de rufe introdusa si ajusteaza automat programul de spalare. De retinut este faptul ca nu toate programele de spalare permit utilizarea la capacitate maxima a masinii. In general, capacitatea maxima se aplica in cazul textilelor realizate din 100% bumbac. Cand achizitionezi masina, citeste de pe cartea sa aceste caracteristici.
Foto: live laugh love ltd via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.