Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de igrasie, folosind produse naturale

Igrasia ne da tuturor batai de cap, iar pe langa faptul ca este inestetica, dand nastere mucegaiului, este si daunatoare sanatatii noastre. Aceasta apare in incaperile care retin umiditatea, cu precadere in baie.

Igrasia ne da tuturor batai de cap, iar pe langa faptul ca este inestetica, dand nastere mucegaiului, este si daunatoare sanatatii noastre. Aceasta apare in incaperile care retin umiditatea, cu precadere in baie. Pentru a scapa de igrasie, nu este suficient sa stergi cu o carpa uscata. Din pacate, insa, cea mai indicata metoda de a scapa de mucegai consta in ratamentele chimice, care inlatura atat factorii care ii faciliteaza aparitia, cat si sporii latenti.

I Inlaturare igrasie n primul rand, pentru a combate aparitia igrasiei, respectiv a mucegaiului, foloseste vopsele si solutii antiigrasie, care “lupta”, de fapt, impotriva condensului. Important este de precizat faptul ca acestea trebuie aplicate pe peretii uscati prin spalare cu clor si ventilare. Pentru a te asigura ca nu ai o locuinta predispusa la aparitia igrasiei, aceasta trebuie sa fie corect izolata, termoizolarea exterioara cu polistiren fiind cea mai buna metoda.

Citește și:

Pe piata, exista numeroase produse chimice, care ajuta la disparitia mucegaiului. In cazul in care, din diverse considerente, termoizolarea locuintei nu este o solutie si nu doresti sa folosesti produse chimice pentru a scapa de igrasie, exista cateva produse naturale pe care le poti folosi.

Prima solutie pe care ti-o propunem necesita otet alb. Aplica-l direct pe zona afectata, lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care sterge cu un burete si clateste suprafata. In cazul rosturilor atacate de mucegai, freaca-le cu o periuta de dinti, pe care ai imbibat-o prealabil in otet.

Bicarbonatul de sodiu este un produs extrem de util in locuinta, avand foarte multe intrebuintari in gastronomie, dar si in ceea ce priveste curatenia. De asemenea, il poti folosi pentru a scapa de igrasie. Astfel, intr-un recipient, adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu, dupa care adauga apa, pana cand obtii o pasta omogena si groasa. Aplica pasta peste zonele cu probleme si las-o sa actioneze aproximativ 20 de minute. Dupa aceea, sterge cu o carpa curata.

Citește și:

Foto: Urbanara via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.