Setari Cookie-uri

4 motive pentru care trebuie sa folosesti catifea

Fara sa realizam, materialele joaca un rol important asupra modului in care percepem un spatiu. Catifeaua, materialul vedeta al acestui sezon, este perfecta daca iti doresti o locuinta primitoare si eleganta.

Fara sa realizam, materialele joaca un rol important asupra modului in care percepem un spatiu; astfel, acestea influenteaza aspectul unei incaperi, cat de rece sau de primitoare este, cat de mare, luminoasa sau eleganta este. Texturile nu numai ca ii confera unui spatiu personalitate, dar si profunzime. Catifeaua, materialul vedeta al acestui sezon, este perfecta daca iti doresti o locuinta primitoare si eleganta.

1. Catifeaua - materialul perfect in sezonul rece
In sezonul rece, designerii ne recomanda sa folosim niste texturi moi, care sa creeze o atmosfera calduroasa si confortabila, iar catifeaua este alegerea potrivita. Combina elemente din catifea cu unele tricotate, pentru a accentua ideea de primitor si calduros. Niste draperii din catifea te vor duce cu gandul la caldura.

Catifea
2. Catifeaua confera eleganta

Daca iti doresti un decor elegant, opteaza pentru piese de mobilier si accesorii din catifea. Intr-o culoare luxurianta, precum verde smarald, albastru cobalt sau caramiziu, catifeaua va adauga oricarui spatiu, indiferent de destinatia acestuia, un aspect opulent si impunator. Acesta este un material cu care te poti juca si care iti permite sa apelezi la o paleta cromatica curajoasa.

Citește și:


3. Piese de mobilier vedeta

In orice incapere, pentru a rupe monotonia, este recomandabil sa creezi un punct focal, ce poate consta intr-o anumita zona sau intr-o piesa de mobilier inedita. Acest lucru il poti obtine si daca achizitionezi o piesa de mobilier din catifea, nefiind necesar ca aceasta sa aiba un design deosebit, intrucat materialul in sine va atrage toate privirile. Astfel, in living, foloseste un fotoliu cu un design aparte, din catifea sau o canapea din catifea. Nu ezita sa apelezi la culori indraznete, care iti vor pune in valoare obiectul respectiv. In dormitor, poti utiliza un pat cu tablia din catifea sau o bancheta de inspiratie clasica, realizata din acest material textil special.

Catifea
4. Combinatia ideala: catifea si accente metalice

Cea mai buna metoda de a pune in valoare acest material si, in acelasi timp, de a transforma o incapere intr-una cu adevarat spectaculoasa este sa il combini cu elemente metalice. Accentele aurii sau argintii, alaturate pieselor din catifea, vor constitui factorul wow al incaperii.

Citește și:

Foto 1: Sofa.com via Pressloft
Foto 2:
Brabbu Design Forces via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.