Setari Cookie-uri

Cum cureti peretii din sticla ai cabinei de dus?

Peretii din sticla ai dusului se dovedesc, in timp, greu de intretinut si pentru multe persoane procesul reprezinta o adevarata provocare, acestia ramanand patati.

Peretii din sticla ai dusului se dovedesc, in timp, greu de intretinut si pentru multe persoane procesul reprezinta o adevarata provocare, acestia ramanand patati.

Apa dura si sapunul care se acumuleaza pe suprafetele din sticla ale dusului pot duce la aparitia corodarii si, implicit, la distrugerea sticlei. Daca peretii dusului tau au un aspect patat, neclar, acest lucru se datoreaza excesului de sapun si apei. Chiar daca vei elimina aceste acumulari, nu vei reusi sa scapi de corodare, tocmai de aceea recomandabil este sa previi acest lucru, stergand sticla cu un burete sau o carpa dupa fiecare utilizare.

Atunci cand vine vorba de curatarea peretilor cabinei de dus, foloseste o racleta cu cap cauciucat, pentru a scapa de depunerile de apa si de sapun. Acesta este instrumentul care iti va fi cel mai bun prieten. Amplaseaza racleta undeva la indemana, pentru a nu uita sa o folosesti.

Citește și:

Curatare pereti sticla cabina de dus
O alta varianta la care poti apela o reprezinta carpele din microfibra. Acestea sunt inamicul perfect impotriva petelor de apa si a celor de sapun si, mai mult de atat, au avantajul de a le putea folosi usor, putand sa cureti si zonele greu accesibile. Dupa fiecare utilizare, ai in vedere sa storci bine carpa si este recomandabil sa o speli cel putin o data pe saptamana.

De asemenea, dupa fiecare utilizare a cabinei de dus si inlaturare a excesului de apa si sapun, este preferabil sa o cureti cu un detergent de curatare de zi cu zi, tocmai pentru a o mentine in stare perfecta si pentru ca sticla sa nu fie afectata. Cu toate acestea, se poate intampla ca acesti pasi sa nu fie suficienti. Astfel, va fi necesar sa apelezi la un detergent mai puternic, folosind un burete neabraziv. Clateste cu apa calda sau cu otet, dupa care foloseste racleta.

Citește și:

In cazul in care doresti sa folosesti produse naturale, amesteca bicarbonat de sodiu cu apa calduta si curata sticla cu acest amestec. Dupa aceea, clateste cu otet. Cu cat lasi otetul mai mult sa actioneze, cu atat peretii din sticla vor straluci, apoi, mai mult.

Foto: Frontline Bathrooms

via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.