Setari Cookie-uri

Ghid pentru aranjarea corecta a mesei

Pentru a aranja masa, conteaza nu numai piesele si accesoriile folosite, ci si modul in care le amplasezi. Afla cum poti aranja corect masa.

Aranajarea mesei tine nu numai de reguli, ci si de estetica. Daca atunci cand mananci singura, cu partenerul sau in graba nu acorzi atentie modului in care aranajezi masa, in momentul in care ai invitati, lucrurile se schimba.

Indiferent ca folosesti sau nu suporturi pentru farfurii, ai in vedere ca fiecare set de farfurii sa fie amplasat central fata de scaun si la distante adecvate unul fata de altul. Astfel, intre doua seturi de vesela, ar trebui sa fie o distanta de minimum 60 cm, pentru ca invitatii tai sa poata manca in conditii optime.

Aranjarea mesei
In ceea ce priveste numarul farfuriilor si ordinea amplasarii lor, baza o consitutie farfuria pentru friptura/fel principal, care este si cea mai mare, de altfel. Peste aceasta, se amplaseaza farfuria pentru peste, urmata de farfuria pentru antreu sau supa, dupa caz. Pentru a nu incarca masa, rezuma-te la felurile de mancare pe care urmeaza sa le servesti, eliminand farfuriile de care nu ai nevoie.

Citește și:

Cand vine vorba de aranjarea tacamurilor, multe persoane intampina probleme, insa acest lucru nu este deloc dificil. Intotdeauna, in partea dreapta a farfuriilor trebuie amplasate cutitele si lingura pentru supa, atunci cand este cazul, in vreme ce furculitele trebuie amplasate in partea stanga. Cutitele, indiferent de felul lor, trebuie pozitionate cu partea care taie inspre interior. Regula de aur in asezarea tacamurilor consta in faptul ca intotdeauna se incepe dinspre exterior catre interior. Astfel, asaza in extreme tacamurile pentru antreu, continuand cu cele pentru peste si apoi cu cele pentru friptura, care vor fi amplasate in interior, aproape de farfurii. Tacamurile pentru desert, fie ca folosesti lingurite sau furculite, trebuie sa le pozitionezi perpendicular fata de tacamurile pentru felurile principale.

Citește și:

Odata aranjate farfuriile si tacamurile, este cazul sa treci la pahare. Indiferent de tipurile de bauturi pe care le servesti, fie ca este vorba de vin, apa sau cocktail, paharele trebuie amplasate in partea dreapta a fiecarui aranjament, deasupra cutitelor. Recomandabil este sa asezi minimum doua pahare de persoana, in cazul in care invitatii tai doresc sa serveasca mai mult decat o singura bautura.

Nu in ultimul rand, nu uita de servetele. In acest caz, nu exista reguli pentru amplasarea lor, totul este la alegerea ta. Le poti aseza, de exemplu, impaturite, direct pe farfurii sau, in cazul in care optezi pentru inele pentru servetele, le poti amplasa in partea stanga, in exteriorul furculitelor.

Foto: Berry Red via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.