Setari Cookie-uri

Cum sa ai o viata usoara in propria locuinta

Treburile casnice, programul zilnic aglomerat si serviciul ne complica adesea existenta si nu ne lasa sa ne odihnim si sa realizam totul in parametri normali. Intrucat viata, in general, este complicata si agitata, pentru a o simplifica, caminul tau ar trebui sa fie locul in care totul este tinut sub control si iti ridica putine probleme.

Treburile casnice, programul zilnic aglomerat si serviciul ne complica adesea existenta si nu ne lasa sa ne odihnim si sa realizam totul in parametri normali. Intrucat viata, in general, este complicata si agitata, pentru a o simplifica, caminul tau ar trebui sa fie locul in care totul este tinut sub control si iti ridica putine probleme. Dar pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa tii cont de anumite aspecte.

1. Fa-o acum!

Pentru a-ti usura munca de zi cu zi, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti impui sa realizezi fiecare lucru la momentul respectiv. Aplicand proverbul "nu lasa pe maine ce poti face azi", vei putea observa ca vei simplifica foarte mult lucrurile si nu te vei aglomera. Astfel, vei reusi sa pastrezi mereu ordine in locuinta ta, daca nu vei amana sa faci totul in momentul in care trebuie. Fie ca este vorba despre spalatul vaselor dupa fiecare masa sau despre aruncatul gunoiului, realizandu-le la momentul potrivit, te vei asigura ca situatia nu se inrautateste.

Citește și:

Viata simpla
2. Scapa de obiectele inutile

Pentru a avea o locuinta cat mai aerisita, ai in vedere ca aceasta sa nu fie ticsita de obiecte inutile. Astfel, scapa de lucrurile pe care nu le folosesti, pentru a nu aglomera incaperile. Chiar daca ai impresia ca le vei mai folosi in viitor, daca nu le-ai utilizat in ultimii ani, nici nu le vei folosi prea curand. De asemenea, iti recomandam ca obiectele pe care le utilizezi rar sa le depozitezi in cutii si sa le amplasezi in locuri greu accesibile, pe care, in mod normal, nici nu le-ai folosi.


3. Mai putin inseamna mai mult

Nu cumpara obiecte de care nu ai nevoie. Chiar daca ofertele promotionale te tenteaza sau ai impresia ca o tigaie sau un obiect electrocasnic in plus nu poate dauna, gandeste-te la faptul ca iti vei aglomera spatiile de depozitare si, implicit, locuinta. Mai mult de atat, te vei afla adesea in situatia de a nu sti ce sa alegi si, prin urmare, iti vei complica si viata.

Citește și:

4. Fii organizata

Pentru ca locuinta ta sa fie ordonata si viata ta cat mai usoara, este extrem de important sa fii organizata. Astfel, concentreaza-te asupra lucrurilor pe care trebuie sa le realizezi si incearca sa le prioritizezi. O lista cu acestea este foarte folositoare si te ajuta sa nu sari peste anumiti pasi. Nu incerca sa faci mai multe lucruri deodata; chiar daca, la o prima vedere, poate parea ca eficientizezi timpul alocat treburilor casnice, acest lucru face tocmai opusul si te va impiedica sa faci toate sarcinile la capacitate maxima.

5. Ai totul la indemana

Pentru a realiza totul cat mai repede si eficient si, totodata, pentru a nu te enerva, ai in vedere ca toate obiectele sa aiba un loc bine definit si sa fie la indemana. Acest lucru implica, desigur, si organizare si este necesar ca, dupa fiecare utilizare, sa amplasezi obiectul folosit la locul lui. In felul aceasta, nu numai ca va fi mereu ordine in locuitna, dar vei si gasi usor fiecare lucru atunci cand ai nevoie.
Foto: Brabbu Design Forces via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.