Setari Cookie-uri

Cum sa cureti ferestrele: sfaturi pentru niste geamuri impecabile

Curatarea ferestrelor este o corvoada pentru multe persoane si, de cele mai multe ori, oricat de mult ne-am da silinta, acestea tot nu arata impecabil. Apeland la cateva trucuri simple, insa, acest proces poate fi chiar unul usor si placut.

Curatarea ferestrelor este o corvoada pentru multe persoane si, de cele mai multe ori, oricat de mult ne-am da silinta, acestea tot nu arata impecabil. Apeland la cateva trucuri simple, insa, acest proces poate fi chiar unul usor si placut.

O prima intrebare pe care multi dintre noi si-o pun atunci cand vine vorba despre curatarea ferestrelor este cat de des trebuie realizat acest lucru. Nu exista nicio regula privitor la acest lucru, totul depinde de tine. Daca unele persoane prefera sa le curete o data pe saptamana sau dupa fiecare ploaie, altele prefera sa o faca de doua ori pe an, de curatenia de primavara si de cea de dinaintea sarbatorilor de iarna. Cu toate acestea, daca doresti ca intreaga ta locuinta sa fie curata, noi iti recomandam sa speli ferestrele mai des - poti face acest lucru in fiecare luna.

Curatenie ferestre
Sfat: evita sa cureti ferestrele in zilele foarte calduroase, intrucat solutiile se usuca foarte repede si risti, astfel, ca geamurile sa ramana cu urme de detergent.

Citește și:

Pentru a-ti usura munca, inainte de a curata ferestrele, scapa de obiectele din aceasta zona, care te-ar putea incomoda. Dupa aceea, asigura-te ca protejezi pardoseala de umezeala si de mizeria care s-ar putea scurge, acoperind-o cu un material textil sau niste hartie.

Odata urmati acesti pasi, te poti apuca de curatenie. Renunta la produsele chimice din comert si realizeaza propria solutie, amestecand apa calda cu cateva picaturi de detergent de vase. Inmoaie un burete in aceasta solutie si curata ferestrele, avand grija sa nu ratezi colturile. In cazul in care sticla este foarte murdara, adauga niste otet sau amoniac, care va inlatura inclusiv urmele de grasime.

Indeparteaza solutia cu o racleta cu cauciuc, dupa care sterge cu un prosop curat. Pentru a fi cat mai eficienta, curata mai intai marginile geamului, intrucat acolo se aduna cea mai multa mizerie, dupa care continua cu restul suprafetei.

Citește și:

Pentru a scapa de orice urma de solutie, poti sterge cu o carpa moale sau chiar cu un ziar. Atentie, insa, la acesta din urma, intrucat cerneala poate lasa, la randul ei, urme. Testeaza pe o suprafata mica inainte de a sterge intreaga fereastra.

Colturile si zonele greu accesibile le poti curata cu o periuta de dinti; aceasta iti va usura considerabil munca. Un truc care te va ajuta sa iti dai seama pe care parte a geamului au ramas urme este ca pe una dintre ele sa cureti cu miscari verticale, iar pe cealalta cu miscari orizontale.

Foto: Spin Collective via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.