Setari Cookie-uri

Util in bucatarie: cum sa cureti tocatorul din lemn

Tocatorul este o unealta nelipsita din bucatarie, fiind extrem de utila la prepararea mancarii. Avand in vedere utilizarea acestuia, necesita o ingijire constanta.

Tocatorul este o unealta nelipsita din bucatarie, fiind extrem de utila la prepararea mancarii. Acesta are nevoie de o ingrijire speciala (mai ales daca este realizat din lemn) atat din prisma faptului ca este supus actiunii cutitului, cat si din cea a curatirii sale.

Intrucat sunt gandite pentru a veni in contact cu diferite alimente, tocatoarele din lemn sunt tratate cu diferite uleiuri. In caz contrar, lemnul ar absorbi toate lichidele, iar durata de viata a tocatorului ar fi extrem de mica. Unul dintre marile dezavantaje ale tocatoarelor din lemn este faptul ca se pateaza foarte usor, iar daca nu le cureti imediat dupa ce l-ai folosit, risti ca acestea sa se instaleze pentru totdeauna. Curata intotdeauna cu un detergent bland, dupa care sterge cu un prosop, pentru a absorbi excesul de apa.

Curatare tocator din lemn
Daca nu reusesti sa scapi de toate reziduurile cu ajutorul buretelui, poti folosi o spatula metalica, cu care sa razuiesti suprafata tocatorului. Aceasta te ajuta, de asemenea, sa inlaturi si excesul de apa. Pentru propria ta sanatate, iti recomandam sa folosesti pentru curatare produse naturale.

Citește și:

Lamaie
Este cunoscut faptul ca lamaia are multiple intrebuintari, iar in ceea ce priveste curatenia se numara printre ingredientele preferate ale gospodinelor. Presara niste sare peste tocator, taie lamaia in doua jumatati si freaca cu aceasta suprafata lemnului. Lasa peste noapte amestecul de lamaie si sare sa actioneze si curata apoi cu un burete umed. Aceasta metoda te va ajuta inclusiv sa scapi de mirosurile neplacute.


Bicarbonat de sodiu

Alaturi de lamaie, bicarbonatul este un alt produs pe care ar trebui sa il ai mereu la indemana. Este perfect pentru a scapa de petele de pe tocator si de pe diverse suprafete. Aplica bicarbonat pe suprafata patata si freaca zona uprafata pana cand bicarbonatul a patruns in lemn. Asteapta cateva minute, dupa care curata tocatorul.

Atunci cand folosesti diferite produse din comert, cum ar fi clorul de exemplu, ai in vedere sa folosesti dupa aceea niste otet, care sa neutralizeze produsul. Atunci cand toate metodele de curatare refuza sa dea rezultate si nu reusesti sa scapi de pete, poti intotdeauna sa apelezi la slefuire. Foloseste niste smirghel si slefuieste intreaga suprafata, dupa care aplica niste ulei mineral, pentru finisare.

Citește și:

Foto: Etsy via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.