Setari Cookie-uri

Ghid practic pentru achizitionarea unei canapele

Atunci cand achizitionezi o canapea, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, nu numai designul acesteia. Descopera ce pasi trebuie sa urmaresti.

Atunci cand achizitionezi o canapea, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, iar in modul in care aceasta arata este doar unul dintre ele. Descopera, pas cu pas, ce trebuie sa faci, pentru a-ti cumpara canapeaua potrivita.

1. Primul aspect de care trebuie sa tii cont, atunci cand iti cumperi o canapea noua, este legat de proportii. In primul rand, trebuie sa masori incaperea in care urmeaza sa o amplasezi, dar si sa tii cont de dimensiunile si forma acesteia. Pentru a-ti da seama de spatiul pe care il va ocupa canapeaua, cel mai usor este sa desenezi pe pardoseala conturul sau. In felul acesta, te vei asigura ca va incapea.
Sfat: ai in vedere ca noua ta canapea sa fie proportionala cu incaperea. O canapea prea mare iti va ocupa mult spatiu si nu iti va permite sa desfasori diverse activitati in conditii adecvate sau sa amplasezi si alte piese de mobilier.

Citește și:

Ghid cumparare canapea
2. Odata stabilite dimensiunile, este momentul sa tii cont de cat de confortabila este canapeaua. Ai in vedere ca substraturile din care este realizata canapeaua sa fie moi si rezistente in timp, pentru a nu o schimba din nou prea curand.

3. Pe langa pernele de sezut ale canapelei, este important si cadrul acesteia. Un cadru mai robust si mai puternic contribuie la o durata de viata cat mai lunga a canapelei. Ai in vedere ca acesta sa fie realizat dintr-un lemn bun, uscat bine, care dureaza in timp si nu se deformeaza.

4. Trebuie sa iei in considerare si modul in care sunt prinse pernele pentru sprijin. Canapelele pot avea fie spatarul fix, fie niste perne mobile care mascheaza cadrul jos al canapelei, in acest caz, rezemarea fiind un pic mai inconfortabila, daca pernele nu sunt suficient de groase si de inalte, in acelasi timp.

5. Cele mai des intalnite umpluturi pentru pernele de sezut si pentru spatar sunt penele si puful, insa acest lucru nu inseamna ca sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru toate tipurile de canapea. Pernele pentru sezut este recomandabil sa fie mai ferme, dar, in acelasi timp, sa isi recapete forma dupa ce te-ai ridicat de pe canapea. Cele mai ieftine sunt pernele din spuma poliuretanica, insa, in functie de numarul straturilor si de modul in care sunt combinate, nu sunt intotdeauna cele mai comode. Asadar, testeaza canapeaua inainte sa o achizitionezi si afla care tip de umplutura este cel mai potrivit tie.

Citește și:

Ghid cumparare canapea
6. Materialele textile reprezinta urmatorul pas de care trebuie sa tii cont, in momentul achizitionarii unei canapele. Alegerea tapiseriei potrivite te va ajuta sa te bucuri de aceasta cat mai mult timp. Bumbacul cu rezistenta mare la uzura si inul sunt intotdeauna o alegere potrivita, insa exista si microfibre sintetice, de calitate superioara, care rezista in timp, dar si la pete.

7. Designul canapelei trebuie sa se potriveasca stilului in care ai amenajat incaperea. Acest lucru nu presupune ca si canapeaua sa fie in acelasi stil decorativ cu spatiul respectiv; daca vrei ca piesa centrala din incapere sa fie canapeaua, aceasta poate fi realizata intr-un stil diferit, insa ai in vedere sa nu fie prea puternic contrastul.

8. Gandeste-te asupra tipului de canapea de care ai nevoie. Iti trebuie una fixa sau una extensibila ori modulara? Cele modulare, fiind disponibile in mai multe dimensiuni, au avantajul de a se potrivi mai multor spatii si de a putea fi configurate in mai multe moduri.

Citește și:

Foto: Loaf via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.