Setari Cookie-uri

5 pasi de care sa tii cont atunci cand vopsesti peretii

In cazul in care doresti sa schimbi culoarea peretilor, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.

In cazul in care doresti sa reamenajezi, indiferent de amploarea proiectului si a schimbarilor pe care intentionezi sa le faci, primul pas cu care trebuie sa incepi este vopsirea peretilor. Desi pare un lucru usor, acesta este, totusi, problematic, intrucat presupune, in primul rand, sa te decizi asupra culorii cu care urmeaza sa vopsesti peretii. Daca te numeri printre persoanele care nu se pot hotari, iti prezentam cateva aspecte de care sa tii cont.

1. Inainte de a incepe reamenajarea, este absolut important sa te documentezi, indiferent de cat de mica este zona respectiva. Acest pas conteaza, intrucat, documentandu-te, vei putea sa iti faci o idee asupra culorilor care iti plac si a celor care iti displac. Rasfoieste reviste de specialitate, urmareste site-uri de amenajari si incearca sa iti conturezi o imagine cu paleta cromatica dorita.

Alegere culoare pereti 2. Dupa ce te-ai hotarat asupra culorii, trebuie sa masori incaperea. Masoara atat lungimea peretilor, cat si inaltimea lor, pentru a afla suprafata fiecaruia. Dupa aceea, te poti duce cu masuratorile intr-un magazin de specialitate, iar pe baza acestora, comerciantii iti vor spune de ce cantitate de vopsea ai nevoie.

3. Intotdeauna este recomandabil sa testezi vopseaua pe o zona mica, inainte sa vopsesti intregul perete. Analizeaza culoarea atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii, pentru a vedea daca iti place cum se vede si pe lumina artificiala.

4. Daca optezi pentru o vopsea colorata, specialistii recomanda sa folosesti inainte de a o aplica, o amorsa, in special in cazul in care culoarea noua este mai deschisa decat cea veche. Acelasi lucru este recomandabil si in cazul peretilor noi, nevopsiti, care au tendinta de a absorbi vopseaua.

Culoare pereti 5. Nu in ultimul rand, este important sa achizitionezi niste ustensile de calitate. Chiar daca esti tentata sa faci economii, iti recomandam sa dai mai multi bani pe niste ustensile mai bune, care iti vor usura munca si te vor ajuta sa obtii o suprafata vopsita bine. Asadar, ai in vedere ca atat pensulele, cat si bidinelele si banda adeziva sa fie calitative.

Foto 1&main: Time4Sleep via Pressloft
Foto 2:
TOM TAILOR via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.