Setari Cookie-uri

5 greseli intalnite in alegerea perdelelor

Perdelele sunt indispensabile intr-o locuinta, intrucat au rolul de a filtra lumina si de a oferi intimitate, in acelasi timp. Foarte multe persoane fac o serie de greseli in achizitionarea perdelelor, iar in cele ce urmeaza ti le prezentam pe cele mai des intalnite.

Perdelele sunt indispensabile intr-o locuinta, intrucat au rolul de a filtra lumina si de a oferi intimitate, in acelasi timp. Insa, pe langa materialul din care sunt confectionate, exista mai multe aspecte de care lumea ar trebui sa tina cont, atunci cand le achizitioneaza. Foarte multe persoane fac o serie de greseli in cumpararea acestora, iar in cele ce urmeaza ti le prezentam pe cele mai des intalnite.

1. Nu masori corect

Atunci Greseli perdele cand achizitionezi perdele si draperii, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa masori ferestrele. Odata ce ai aflat dimensiunile ferestrelor, gandeste-te la modul in care doresti sa atarni perdelele si draperiile. Trebuie sa iei in calcul nu numai lungimea ferestrelor, ci si distanta cu care perdelele ies in exteriorul acestora. In felul acesta, vei fi sigura ca nu ai gresit.

2. Perdelele nu au cantitatea necesara de material

O greseala des intalnita in achizitionarea accesoriilor pentru ferestre este lungimea acestora. Pentru ca perdelele tale sa fie suficient de bogate, dupa ce ai masurat suprafata pe care ar trebui sa o acopere, dubleaza lungimea acesteia si in felul acesta vei afla cati metri de perdea trebuie sa achizitionezi. In cazul draperiilor, este suficient sa inmultesti o data si jumatate.

3. Amplasezi perdelele prea jos
Inaltimea Greseli perdele la care amplasezi perdelele poate influenta modul in care este perceputa incaperea. Amplasand perdelele deasupra tamplariei ferestrelor, vei fragmenta peretele si camera va parea foarte joasa. Pentru ca incaperea sa para inalta, prinde perdelele de tavan sau cat mai aproape de acesta.

4. Eviti sa calci perdelele
O alta greseala pe care lumea o face este sa nu calce perdelele. Chiar daca nu este un proces placut, calca intotdeauna perdelele; perdelele sifonate creeaza senzatia de dezordine si mizerie si nu iti doresti acest lucru.

5. Perdelele sunt prea scurte

Perdelele care nu au inaltimea corespunzatoare par neterminate si scurteaza vizual si incaperea. Multe persoane fac greseala de a nu lua perdele suficient de lungi. Acestea trebuie sa atinga intotdeauna pardoseala, acest lucru fiind valabil inclusiv in cazul celor de tip panel.

Foto: Direct Blinds via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.