Setari Cookie-uri

10 rezolutii pentru locuinta, pe care ar trebui sa le faci in acest an - Partea I

La sfarsitul anului, fiecare persoana isi face o lista cu rezolutii pentru cel ce urmeaza sa vina. Avand in vedere timpul petrecut acasa, ai toate motivele pentru a-ti transforma locuinta intr-una in care sa te simti mereu bine, tocmai de aceea iti prezentam 10 rezolutii pentru casa ta, pe care sa le iei in considerare.

La sfarsitul anului, fiecare persoana isi face o lista cu rezolutii pentru cel ce urmeaza sa vina. Majoritatea acestora se refera la diferite activitati zilnice, insa putine persoane isi fac rezolutii si in ceea ce priveste propria locuinta. Avand in vedere timpul petrecut acasa, ai toate motivele pentru a-ti transforma locuinta intr-una in care sa te simti mereu bine, tocmai de aceea iti prezentam 10 rezolutii pentru casa ta, pe care sa le iei in considerare.

1. Ai in vedere sa ai o locuinta sigura
In primul Rezolutii amenajari 2015 rand, cel mai important aspect legat de locuinta ta este ca aceasta sa iti asigure un mediu in care sa te simti in siguranta si acest lucru se refera nu numai la factorii exteriori, ci si la cei interni. Un astfel de exemplu este mucegaiul; pe langa faptul ca distruge suprafetele, este si daunator sanatatii tale. Ai in vedere ca, atunci cand achizitionezi o locuinta noua, sa fie rezistenta la cutremure si sa nu fie realizata din materiale daunatoare, precum azbestul. In cazul in care ai copii mici, este imperios sa fie un mediu sigur pentru acestia, asadar ai grija la usi, colturi, sertare si nu numai.

2. Fii organizata!
Indiferent de cat de organizata esti, intotdeauna este loc de mai bine. O locuinta dezordonata si, mai ales, dezorganizata te poate indispune si chiar stresa, asadar este cazul sa incerci sa fii cat mai organizata.

3. Economiseste bani
Indiferent Rezolutii amenajari 2015 de venitul pe care il ai, niciodata nu strica sa faci economii, iar cele legate de locuinta se pot realiza in multiple moduri. Vei putea observa diferente la bugetul tau, doar facand cateva revizuiri la activitatile de zi cu zi. In primul rand, atunci cand nu mai este nimeni in locuinta, opreste caldura sau aerul conditionat, dupa caz. Intotdeauna stinge lumina atunci cand iesi dintr-o incapere si foloseste becuri economice. Atunci cand nu le folosesti, scoate din priza obiectele electronice. Nu mai cumpara obiecte de care chiar nu ai nevoie, fie ca este vorba de accesorii sau de piese de mobilier.

4. Mentine-ti locuinta curata
Aceasta este o rezolutie pe care ar trebui sa o aiba orice persoana, cu atat mai mult cu cat nu este o activitate placuta. Locuinta ta nu ar trebui sa fie afectata de faptul ca acest proces este o povara pentru tine. Pentru a-ti fi mai usor, daca este cazul, imparte-ti sarcinile cu restul familiei. In caz contrar, din cand in cand, poti apela la un ajutor profesionist.

5. Decoreaza-ti locuinta cu plante
O tendinta puternica in acest an este cea eco, peretii verticali verzi fiind din ce in ce mai des intalniti. Plantele contribuie la sanatatea ta si, in acelasi timp, inveselesc spatiul, asadar de ce sa nu fie decorarea locuintei tale cu plante una dintre rezolutiile acestui an? Sunt perfecte pentru a umple un colt gol, greu de amenajat si, prin imbunatatirea calitatii aerului, stimuleaza creativitatea si productivitatea.

Citește și:

Foto: BRABBU Design Forces via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.