Setari Cookie-uri

Cum sa iti pregatesti livingul inainte de sarbatori

In cazul in care sezonul rece este perioada in care obisnuiesti sa organizezi petreceri sau sa ai multi musafiri, iti prezentam cateva sfaturi pentru cum sa iti reamenajezi livingul, pentru a-ti primi invitatii intr-un decor adecvat, fara a investi, insa, multi bani.

Sezonul rece anunta sosirea sarbatorilor si a petrecerilor, iar in cazul in care te numeri printre persoanele care obisnuiesc sa isi amenajeze locuinta in consonanta cu acestea si sa aiba invitati, trebuie sa iti pregatesti livingul din timp, astfel incat, in functie de ocazie, sa iti ramana sa mai adaugi numai decoratiunile.

1. Primul pas Pregateste livingul pentru sarbatori pe care trebuie sa il faci este sa iti imaginezi spatiul in care iti primesti invitatii gol. In felul acesta, iti vei putea da seama ce zona arata mai bine cu sau fara mobilier. Atunci cand depinzi de buget, este mai usor sa muti piesele de mobilier sau sa scapi de unele dintre acestea, decat sa cumperi unele noi, asadar acorda atentie acestui pas si vezi ce schimbari poti face.

2. Hotaraste-te care va fi punctul focal. In orice incapere este necesar un punct focal, asupra caruia sa fie atintite privirile. Poate fi o canapea spectaculoasa, un tablou inedit, un perete sau orice alt obiect sau zona. Odata stabilit punctul focal, indeparteaza orice obiect din jurul sau, care ar putea obtura privirea.

3. Regandeste spatiul. Pregateste livingul pentru sarbatori O pozitionare diferita a mobilierului nu numai ca te poate ajuta sa obtii o incapere mai aerisita si mai spatioasa, dar poate si sa schimbe aspectul acesteia din urma. Atunci cand muti mobila, trebuie sa tii cont si de flux, insa, cel mai important, inainte de a te apuca, este sa desenezi pe o foaie cateva pozitionari, pentru a evita sa depui efort in zadar.

4. Regandeste paleta cromatica. Analizeaza spatiul si incearca sa iti dai seama ce iti sare in evidenta, din punct de vedere cromatic. Daca ai prea multe culori, incearca sa mai elimini din obiecte. In cazul in care decorul ti se pare cam sters sau fara personalitate, este cazul sa adaugi cateva accente de culoare. O vaza, niste perne decorative sau niste draperii intr-o culoare vie vor anima spatiul.

5. In cazul in care livingul tau pare nearmonios si fara echilibru, incearca sa apelezi la simetrie. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa dispui simetric in dreptul canapelei doua fotolii identice; poti adauga doua corpuri de iluminat la fel, niste perne decorative sau tablouri simetrice.

6. Adauga mai multa lumina! Sfat: mai multe corpuri de iluminat, dar cu lumina mai slaba ofera o atmosfera mult mai placuta decat cateva surse puternice, in special daca organizezi o petrecere sau o masa festiva. Adauga lampadare, veioze si lumanari si vei avea locuinta pregatita pentru petrecere.

7. Desigur, cel mai important lucru, atunci cand ai invitati, este sa ai suficiente locuri de sezut. Tocmai de aceea iti recomandam ca, atunci cand regandesti intregul spatiu, sa ai in vedere si acest aspect. Adauga cateva piese de mobilier pentru sezut: un scaun cu un design aparte se incadreaza oricand in decor, niste taburete, pe care le poti amplasa sub o masa sau simetric in jurul canapelei si niste perne groase te vor ajuta oricand sa faci fata situatiei.

Citește și:

Foto 1: Sweetpea & Willow via Pressloft
Foto 2:
LuxDeco via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.