Setari Cookie-uri

Cum alegi dimensiunile corecte ale covorului?

Covoarele, pe langa faptul ca protejeaza pardoseala si ca o mentine la o temperatura propice, in special in timpul sezonului rece, ajuta la definirea unui spatiu. Atunci cand achizitionezi un covor, trebuie sa tii cont de dimensiuniule acestuia si de intregul spatiu.

Covoarele, pe langa faptul ca protejeaza pardoseala si ca o mentine la o temperatura propice, in special in timpul sezonului rece, ajuta la definirea unui spatiu. Atunci cand alegi un covor, trebuie sa te gandesti la piesele de mobilier, la suprafata de pardoseala peste care urmeaza sa amplasezi acest covor si la obtinerea unui echilibru intre aceste elemente. In general, exista niste dimensiuni standard pentru marea majoritate a covoarelor. Daca nu stii ce dimensiuni sa aiba covorul, este mai sigur sa achizitionezi unul mai mare in locul unuia mai mic.

Living
Intr-un living mare, Dimensiuni covor in care exista o singura zona de sezut, amplaseaza un covor extra-large, pentru a crea senzatia de spatiu intim si primitor. Amplaseaza canapeaua si fotoliile peste acesta si lasa un spatiu perimetral gol.

In living-urile de dimensiuni medii, open space, separa vizual zona de relaxare folosind un covor mare, din tesatura plata, peste care poti amplasa piesele de mobilier. In felul acesta, vei reusi sa delimitezi perimetrul zonei de relaxare dintr-un open space multifunctional. Covoarele de 1.8x2.7 m sunt, de cele mai multe ori, suficient de mari.

In cazul in care detii o zona open space, de mari dimensiuni, alege un covor mare, insa, de aceasta data, nu mai trebuie sa amplasezi piesele de mobilier in intregime, ci doar picioarele frontale ale canapelelor si fotoliilor. Astfel nu va trebui sa cumperi un covor exagerat de mare si vei reusi sa umpli un spatiu mare, pastrand o legatura intre mobilier si covor.

Dormitor
In cazul in Dimensiuni covor care te numeri printre persoanele carora nu le plac mochetele, un covor amplasat peste pardoseala din lemn este alegerea potrivita. Cum alegi dimensiunile potrivite? Covorul trebuie sa inceapa pana in noptiere si sa fie mai mare decat patul cu minimum jumatate de metru, suficient cat sa calci pe acesta, atunci cand te dai jos din pat.

Dining

In dining-urile open space, in special in cele mari, un covor te va ajuta sa delimitezi aceasta zona si sa o separi vizual fata de cele din jur, fie ca este vorba de bucatarie sau living. In acest caz, masa si scaunele trebuie sa fie amplasate pe covor, cu mentiunea ca in exteriorul acestora sa mai ramana o margine, pentru a nu exista riscul ca picioarele posterioare ale scaunelor sa cada de pe covor. Aceasta margine ar trebui sa aiba in jur de jumatate de metru. Sub mesele rotunde, cele mai potrivite sunt covoarele cu aceeasi forma, pastrandu-se aceeasi regula a marginilor.

Foto 1: KSL LIVING via Pressloft
Foto 2: NOYO Home Decor via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.