Setari Cookie-uri

Practic: cum sa iti organizezi CORECT frigiderul

Este important sa ai un frigider atat curat, cat si organizat, pentru a gasi intotdeauna produsele dorite, cu usurinta. Descopera cum trebuie sa depozitezi alimentele, pentru a avea un frigider organizat.

Fara sa ne dam seama, frigiderul poate fi gazda perfecta pentru bacterii. Pe langa faptul ca acesta ar trebui sa fie curatat in mod constant, este important si modul in care il organizezi. Avand un frigider ordonat, mancarea ta poate rezista mai mult timp. In felul acesta, nu numai ca vei evita sa arunci multa mancare, ci vei face si economii, care, de ce nu, sunt bine venite. Insa nu este important numai sa ai un frigider curat, ci si organizat.

De ce este important ca frigiderul tau sa fie cat mai organizat? Pentru ca, pe langa faptul ca vei gasi cu usurinta produsele dorite, vei putea sti care dintre acestea sunt aproape de termenul de expirare. Insa, acest lucru nu presupune numai amplasarea fructelor si a legumelor in sertarele de la baza frigiderului.
Iata cum iti poti organiza corect si eficient frigiderul:

1. Pentru a maximiza Organizare frigider spatiul, deasupra frigiderului poti amplasa cartile de gatit, prosoapele de hartie si oalele, niciodata, insa, paine, vin si fructe si legume proaspete!
2. Compartimentele prevazute in interiorul usii frigiderului sunt perfecte pentru depozitarea condimentelor/sosurilor, sucurilor si a sticlelor de apa. Nu depozita in aceasta zona ouale si produsele lactate!
3. In zona aferenta rafturilor superioare, poti amplasa resturile de mancare, bauturile, verdeturile si preparatele gata de mancat. In felul acesta, vei sti mereu ca sunt la indemana.
4. Pe rafturile inferioare, asaza ouale, produsele lactate si carnea cruda.
5. Sertarele de la baza, dupa cum bine stii, sunt prevazute pentru depozitarea fructelor si legumelor, insa trebuie precizat faptul ca acestea sa fie amplasate separat, tocmai pentru eficienta.
6. Nu in ultimul rand, in congelator, poti depozita gheata, legume si fructe inghetate, carne, paine, foi de tortilla, supa si sosurile pentru paste.

Legumele pe care nu trebuie sa le amplasezi in frigider, intrucat le scurtezi durata de viata sau risti sa le pierzi din proprietati, sunt cartofii, dovlecii, ceapa si rosiile. In schimb, poti refrigera, daca doresti, alunele, untul de arahide si uleiurile naturale.

Citește și:

Foto: Smeg via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.