Setari Cookie-uri

5 greseli pe care trebuie sa le eviti, pentru a proteja pardoseala din lemn

Respectand cativa pasi, iti vei proteja pardoseala din lemn, fie ca este din lemn masiv sau parchet laminat, si te vei putea bucura de ea mai mult timp.

Pardoseala din lemn se bucura, cu siguranta, de cea mai multa popularitate. Fie ca este vorba de una din lemn masiv, fie ca ne referim la parchetul laminat, aceasta se gaseste in majoritatea locuintelor. Insa, indiferent de tipul, calitatea si grosimea sa, este imperios sa o protejezi, pentru a avea o durata de viata cat mai lunga. Respectand cativa pasi, iti vei proteja pardoseala si te vei putea bucura de ea mai mult timp.

1. Evita razele solare Parchet
Parchetul laminat este mult mai pretentios decat cel din lemn masiv. Supraexpus razelor directe ale soarelui, acesta poate avea de suferit. In cazul in care pardoseala ta este realizata din parchet laminat si obisnuiesti sa lasi ferestrele descoperite, trebuie sa stii ca razele solare pot duce la decolorarea parchetului, tocmai de aceea este preferabil sa filtrezi lumina cu ajutorul perdelelor.

2. Nu exagera cu spalatul parchetului
Chiar daca esti tipicara in ceea ce priveste curatenia, nu trebuie sa exagerezi cu spalatul pardoselii. Insista sa speli des parchetul numai in zonele in care se circula intens, altfel, este suficient sa il speli o data pe luna sau la doua luni, cu atentionarea sa storci bine mopul si sa scapi de surplusul de apa, care poate dauna parchetului tau. In zonele in care s-a adunat foarte multa apa (fie ca este simpla sau cu detergent), este imperios sa stergi cu o carpa uscata cat mai repede, pentru ca aceasta sa nu se infiltreze.

3. Atentie la mobila

In cazul in care obisnuiesti sa muti des corpurile de mobilier, trebuie sa fii foarte atenta, atunci cand faci acest lucru. Evita cat mai mult sa impingi corpurile de mobilier, pentru a nu zgaria pardoseala. Chiar daca ai o pardoseala de calitate superioara, stratul de protectie al acestuia se poate deteriora, atunci cand misti diferitele obiecte.

4. Nu peria parchetul!
Nu folosi perii rotative, atunci cand cureti parchetul, in special in cazul in care acestea sunt realizate din materiale dure. Curatand pardoseala din lemn cu o perie abraziva, vei distruge stratul protector si, implicit, si luciul acestuia.

5. Evita spalarea cu aburi
Aspiratoarele cu aburi au inceput sa devina din ce in ce mai populare. Cu toate acestea, este recomandabil sa nu cureti pardoseala din lemn masiv, ceruita si nici parchetul laminat cu un aspirator cu aburi; acestia vor lasa, in timp, urmari neplacute asupra pardoselii, mai ales daca insisti asupra anumitor zone.
Foto: Happy as Larry Designs - via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.