Setari Cookie-uri

Gradini verticale: coltul din natura in locuinta ta

Gradinile verticale au inceput, in ultima perioada, sa se bucure din ce in ce mai mult de popularitate. Daca in trecut le intalneam in gradini sau pe terase, in prezent, pot fi amenajate in locuinta, in birou, in restaurante si cafenele si nu numai.

Gradinile verticale Gradini verticale au inceput, in ultima perioada, sa se bucure din ce in ce mai mult de popularitate. Daca in trecut le intalneam in gradini sau pe terase, in prezent, pot fi amenajate in locuinta, in birou, in restaurante si cafenele si nu numai.

Cu ajutorul plantelor, aerul este purificat, iar efectul noxelor este inlaturat, tocmai din aceste motive, plantele nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta. Gradinile verticale constituie o modalitate la indemana, de a avea propriul colt de natura locuinta. Pe langa faptul ca arata spectaculos si ca vor fi punctul focal din spatiul respectiv, gradinile verticale au capacitatea de a schimba calitatea aerului si microclimatul. Conform unor studii, spatiile interioare, in care sunt amenajati pereti verticali verzi, sunt cu pana la 50-60% mai putin populate de bacterii si de boli transmisibile prin aer.

Gradinile verticale Gradini verticale pot fi utilizate in orice spatiu, putand fi adaptate oricarei suprafete. Daca iti doresti o terasa luxurianta si impresionanta, un perete vertical verde, compus din plante iubitoare de raze solare, este alegerea potrivita. In living, peretele astfel decorat va fi vedeta, in vreme ce, o gradina vertical verde realizata in dormitor te va ajuta sa ai parte de un somn odihnitor si relaxant. In bucatarie, un perete vertical verde este sursa perfecta pentru a avea la indemana condimentele preferate, proaspete.

Gradinile verticale sunt realizate dintr-un sistem modular. Cuiburile in care plantele sunt amplasate sunt realizate din materiale impermeabile, rezistenta structurala fiind data de tesatura acestora. Stratul interior al cuiburilor permite apei sa fie distribuita uniform in cuib in totalitatea sa. Hidroizolatia, cat si oxigenarea radacinilor si a pamantului este asigurata de stratul exterior, in felul acesta, peretii si piesele de mobilier fiind protejate impotriva apei si a umiditatii.

In ceea ce priveste plantele din care gradinile verticale pot fi realizate, oferta este variata. In interior, sunt utilizate cu precadere Areca Palm, Epipremnum si Sansevieria. In incaperile luminoase, se pot folosi Yucca Pitica, Aristata Aloe, Filifera Agave. Daca doresti, insa, sa ai un perete vertical verde, intr-un spatiu intunecat, este recomandabil sa folosesti Dracaena Marginata, Spathiphyllum, Chamaedorea Elegans, Nephrolepsis Exaltata.

Foto:
Garden House Design - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.