Setari Cookie-uri

Cum sa amenajezi bucataria in stil industrial

Stilul industrial poate fi integrat cu succes si intr-o locuinta minimalista, contemporana sau chiar clasica. In cazul in care iti place acest stil, iti prezentam cateva sfaturi pentru a-ti amenaja bucataria in stilul industrial.

Stilul industrial

Bucatarie in stilul industrial Opinia generala este ca stilul industrial se potriveste cuplurilor tinere, apartamentelor de burlaci si
artistilor. Nimic mai adevarat, insa nimeni nu spune ca, daca suntem iubitori ai acestui stil, nu il putem integra si intr-o casa minimalista, contemporana sau chiar clasica, fie ca ne referim la living, bucatarie sau baie. Stilul industrial inseamna, inainte de toate, texturi si originalitate. Astazi va prezentam patru bucatarii amenajate in acest stil, ca sursa de inspiratie. Desi adesea considerat masculin, acest tip de design interior nu este obligatoriu destinat doar barbatilor.

Do it yourself

Bucataria Bucatarie in stilul industrial este spatiul cel mai usor de adaptat acestui stil. Optati pentru un perete aparent nefinisat, din caramida rosie, inlocuiti masa cu un bar inalt din otel sau cu o alta masa care le imita pe cele din atelierele de lucru. Mentineti restul mobilierului simplu, din fier sau din otel. Daca sunteti adeptii proiectelor do-it-yourself, atunci confectionati o masa din paleti de lemn. Renuntati la plafoniere si suspendati o lampa deasupra locului de luat masa. O idee draguta ar fi sa modificati cateva lampi pentru planseta, pe care sa le prindeti in tavan.

Texturi

Betonul Bucatarie in stilul industrial este un alt material specific stilului industrial care pana de curand a fost ignorat, cand a venit vorba de interioare, insa il puteti folosi cu incredere in bucataria dumneavoastra. Reconditionati frigiderul si dulapurile, pictandu-le in stilul afiselor anilor '70, instalati robinete care le imita pe cele industriale, la chiuveta. Inlocuiti dulapurile cu fisete si aduceti un strop de culoare cu ajutorul unor plante mereu verzi.

Detalii

Incercati Bucatarie in stilul industrial sa evitati lemnul lacuit, tapiseriile si imprimeurile, renuntati la tablouri si la statuete clasice in favoarea unor accesorii atipice, inlocuiti noptierele sau biroul de lucru cu mese de cusut sau cu dulapuri care par scoase din fabrici si inlocuiti usile de interior cu usi din tabla sau culisante.

Articol realizat de Olga Zescu.

Sursa foto: digsdigs.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.