Setari Cookie-uri

5 plante pentru o baie antistres

Unul dintre cele mai accesibile moduri de a scapa de stres o reprezinta baile cu plante. Descopera 5 plante cu efecte antistres, pe care le poti folosi in baie.

Stresul este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale secolului al XXI-lea, care duce la aparitia unui numar mare de boli. Acesta are efecte negative nu numai asupra sanatatii, ci si a performantei si a productivitatii noastre. Una dintre cele mai la indemana modalitati de a scapa de acesta si de a te relaxa o reprezinta baile. Baile cu plante care contin uleiuri naturale au efect de echilibru si destindere. Indiferent de tipul de planta pentru care optezi, ai nevoie de un saculet pe care sa il umpli cu 50 g din aceasta. Adauga saculetul in cada umpluta cu apa calda, pentru minimum 15 minute. Plantele respective pot fi folosite si sub forma de uleiuri esentiale.

Lavanda Plante pentru baie antistres
Lavanda este o planta cu un miros puternic, ce contine ulei volatil. Aceasta este cea mai indicata daca doresti sa te calmezi sau sa te relaxezi. De asemenea, specialistii o recomanda pentru a avea parte de un somn odihnitor si linistit, intrucat are capacitatea de a induce starea de bine. Este indicat sa apelezi la aceasta planta atunci cand treci printr-o perioada suprasolicitanta sau cand obisnuiesti sa adormi tarziu.

Menta
Menta este o planta aromatica perena, ce da mancarii un gust deosebit si care poate fi crescuta atat la ghiveci, cat si in gradina. Insa menta are numeroase efecte pozitive asupra sanatatii, ameliorand simptome precum balonarea, dureri abdominale, constipatie, diaree, dureri de cap, migrene, combate sinuzita si raceala. Mai mult, aceasta poate fi adaugata in cada cu apa, daca doresti sa scapi de tensiuni si sa te desprinzi de problemele personale.

Musetel
Musetelul este o planta potrivita climei tarii noastre, folosita din cele mai vechi timpuri pentru calitatile sale. Uleiul pe care acesta il contine este utilizat in aromaterapie, cosmetica, suplimente alimentare si nu numai. Pe langa faptul ca imbunatateste digestia, are efecte calmante asupra mucoaselor digestive si are proprietati antispastice si antibacteriene, musetelul are si proprietati calmante, fiind o sursa numai buna pentru a te destresa.

Rozmarin
Rozmarinul este o planta aromatica foarte des intalnita in bucataria mediteraneana, in special. Acesta combate mai multe afectiuni, printre care se numara indigestiile si starile de anxietate. Tocmai de aceea, in cazul in care ai nevoie de o planta cu efect calmant asupra organismului tau, rozmarinul este o alegere potrivita. Fa o baie si adauga in apa calda crengute de rozmarin sau cateva picaturi de ulei esential de rozmarin.

Flori de tei

Florile de tei au constituit intotdeauna un leac impotriva insomniei, agitatiei si anxietatii, de multe ori, o cana de ceai de tei fiind un adevarat miracol. In cazul in care esti stresata sau nervoasa, ai nevoie de o baie cu apa calda, cu flori de tei. Acestea te vor linisti si iti vor reda vitalitatea. Asemenea bai sunt recomandabile in special copiilor, asupra carora s-a dovedit ca au un efect deosebit.

Foto: The Cast Iron Bath Company - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.