Setari Cookie-uri

Plante pe care le poti creste in baie - Partea a II-a

Exista mai multe plante de interior care rezista conditiilor de umiditate, caldura si lumina scazuta din baie. Iata cea de-a doua parte a listei cu plantele care pot fi crescute in baie.

Exista mai multe plante de interior care rezista conditiilor de umiditate, caldura si lumina scazuta dintr-o incapere precum baia. Descopera ce alte plante mai pot fi crescute in baie.

Orhidee Plante pentru baie: orhidee
Cu siguranta, orhideele se numara printre cele mai frumoase plante. Sunt cele mai vandute plante la ghiveci, din Romania si poate fi crescuta cu succes intr-o incapere precum baia. Un prim lucru de care trebuie sa tii cont este ca ghiveciul sa fie intotdeauna transparent, intrucat radacinile au nevoie de lumina, pentru a se dezvolta armonios. Uda orhideea atunci cand radacinile capata o culoare sidefie. In cazul in care transplantezi orhideea, realizeaza acest proces primavara, dar cand nu este inflorita.


Ficus
Ficusul este o planta des intalnita in locuinta, datorita faptului ca este usor de crescut. Temperatura preferata este cuprinsa intre 15 si 20 de grade si Celsius, iar in cazul in care este un gen cu frunze lucioase, acestea trebuie curatate periodic cu o carpa. Nu trebuie sa o uzi des, insa este preferabil ca pamantul sa fie mentinut umed. Daca nu o uzi suficient, frunzele sale se vor ingalbeni si vor cadea. De asemenea, ai in vedere ca aceasta sa fie la temperatura camerei. Ca in cazul majoritatii plantelor, ficusul se replanteaza primavara, o data la doi ani. Alege un pamant compus din frunze, ingrasamant si humus.

Caladium Plante pentru baie: caladium
Caladium este o planta perene, ce iese in evidenta prin aspectul frunzelor sale. Acestea sunt in forma de inima, cu nervuri rosiatice. Nu ii place soarele, insa iubeste umezeala si aerul cald, motive pentru care este o planta potrivita pentru a o amplasa in baie. Poate atinge o inaltime de pana la 20-40 cm, iar solul sau trebuie sa fie bogat si mentinut umed.

Foto orhidee via Shutterstock
Foto
Caladium si homepage via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.