Setari Cookie-uri

5 trucuri pentru balcoane mici

Balconul este locul perfect pentru a te relaxa, in cazul in care locuiesti la bloc. Iata cateva sfaturi pentru a transforma balconul intr-un mic colt din natura, unde te poti relaxa.

Balconul este locul perfect pentru a te relaxa, in cazul in care locuiesti la bloc. Una dintre cele mai mari probleme, insa, pe care cele mai multe balcoane o au este suprafata. In general, acestea sunt de dimensiuni reduse si, de cele mai multe ori, acest lucru reprezinta o adevarata provocare in a le amenaja. Daca si tu te numeri printre persoanele care au un balcon mic, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti amenajezi un mic colt din natura.

1. Etajera Amenajare balcon mic
Ai o etajera sau un pantofar pe care nu il mai folosesti? Este momentul sa ii conferi o functiune noua. O etajera este perfecta pentru a amplasa ghivecele cu plante. Nu uita sa folosesti niste plante parfumate, care sa te ajute sa te relaxezi. Iasomia, lavanda, gardenia, leandrul, menta sau busuiocul sunt doar cateva exemple, care iti vor incanta papilele olfactive.

2. Creeaza un spatiu intim
Poti crea un spatiu intim, apeland la cateva trucuri, care iti vor transforma balconul. Imbraca parapetul acestuia in panouri din materiale textile in culori vesele sau cu rulouri ori bete de bambus. Nu numai ca balconul va fi ferit de privirile indiscrete (daca este cazul), dar vei reusi, in acest fel, sa ii conferi personalitate si sa il animi.

Citește și:

3. Lumina Amenajare balcon mic
Chiar daca este vorba de balcon, lumina este la fel de importanta, ca in orice alta incapere a locuintei. Pe langa faptul ca va crea o atmosfera intima, va aduce un suflu nou spatiului. Foloseste felinare, pe care le poti amplasa pe o suprafata dreapta sau pe care le poti atarna, iar in ceea ce priveste corpurile de iluminat, foloseste unele cu un design special. Daca bugetul nu iti permite sa investesti in asa ceva, corpurile de iluminat din hartie sunt alegerea perfecta: sunt ieftine si de efect! De asemenea, ghirlandele luminoase vor crea un mic spatiu feeric.

4. Pereti verticali verzi
Scopul este sa te simti, atunci cand esti pe balcon, ca intr-un colt din natura, prin urmare, plantele sunt cele mai importante. Creeaza un cadru din lemn pentru plante agatatoare, precum Mana Maicii Domnului sau iedera. Vei putea observa cum balconul tau va prinde viata.

5. Mobilier Amenajare balcon mic
Intrucat vremea s-a incalzit, este ocazia perfecta pentru a lua masa in aer liber, iar balconul este locul cel mai potrivit. Foloseste un mobilier din lemn sau metalic, de dimensiuni cat mai reduse, pentru a nu aglomera spatiul. Fie ca este alb sau in culoarea lemnului natur, nu uita sa adaugi cateva accente de culoare, care sa anime balconul. Evita mobilierul in culori inchise, precum negru sau wenge; tot ce va face este sa creeze o atmosfera apasatoare. In locul scaunelor poti alege o bancheta din lemn, pe care sa o decorezi cu perne pentru sezut, sau niste taburete colorate.

Foto 1:
Tesco SS14 Homes & Outdoor Living - Pressloft
Foto 2:
Out There Interiors - Pressloft
Foto 3:
Tesco SS14 Homes & Outdoor Living - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.