Setari Cookie-uri

10 cele mai murdare obiecte din locuinta - Partea a II-a

Unele locuri si obiecte sunt adevarate surse de colectare a bacteriilor. Iata cei mai puternici magneti de bacterii si microbi si modalitati de a scapa de acestia din urma.

Ai impresia ca locuinta ta este curata? Atunci trebuie sa te mai gandesti o data. Unele locuri si obiecte sunt adevarate surse de colectare a bacteriilor. Iata cei mai puternici magneti de bacterii si microbi si modalitati de a scapa de acestia din urma.

Descopera care sunt cele mai murdare obiecte din locuinta.

6. Tastatura computerului Surse bacterii
Praful, grasimea si firimiturile sunt doar cateva exemple de depuneri, ce iti transforma tastatura computerului intr-un mediu murdar. Exista studii care au aratat cat de murdare sunt tastaturile. Inainte de a curata tastatura, insa, este recomandabil sa te documentezi privitor la cum poti face acest lucru, fara a o strica.

7. Cosul de gunoi
Cosul de gunoi este, cu siguranta, cea puternica sursa de bacterii. Resturile de alimente si lichide pot cadea din sacul de gunoi, contaminand cosul. De fiecare data cand arunci gunoiul, ai in vedere sa speli cosul. Il poti curata formand o silutie din apa calda si borax sau amestecand bicarbonat si otet fierbinte.

8. Perne
Stiai ca o perna isi poate dubla, in doi ani, greutatea, din cauza particulelor de praf? Pe langa praf si transpiratie, pernele acumuleaza si pielea moarta, ce cade in timpul somnului. Tocmai din aceste motive, este recomandabil sa speli pernele.

9. Telecomanda televizorului
Telecomanda este un alt obiect ce gazduieste numeroase bacterii. In primul rand, ai grija sa inlaturi bateriile. Folosind o perie, indeparteaza posibilele reziduuri. Sterge telecomanda cu o carpa inmuiata intr-o solutie compusa dintr-o parte de alcool si una de apa.

10. Calorifere
Un alt obiect la care nu te-ai fi gandit ca este plin de bacterii este caloriferul, mai ales ca, pe parcursul iernii, este fierbinte. Toata lumea tinde sa il omita, in timpul curateniei, iar praful continua sa se depuna. Chiar daca il stergi de praf si ai impresia ca acesta este curat, este o senzatie falsa. Daca obisnuiesti sa mai pui diferite haine la uscat, pe calorifer, atunci cu atat mai mult trebuie sa il cureti.

Foto: Lime Modern Living - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.