Setari Cookie-uri

10 cele mai murdare obiecte din locuinta - Partea I

Ai impresia ca locuinta ta este curata? Atunci trebuie sa te mai gandesti o data. Unele locuri si obiecte sunt adevarate surse de colectare a bacteriilor. Iata cei mai puternici magneti de bacterii si microbi din locuinta.

Esti obsedata de curatenie si ai impresia ca locuinta ta este curata? Atunci trebuie sa te mai gandesti o data. Unele locuri si obiecte sunt adevarate surse de colectare a bacteriilor. Iata cei mai puternici magneti de bacterii si microbi din locuinta.

1. Interiorul masinii de spalat vase Surse bacterii
Atunci cand bagam vasele in masina de spalat, nu ne gandim ca si ea are nevoie sa fie curatata, in conditiile in care aceasta utilizeaza detergent si apa calda. Urme mici de grasime, mancare si detergent se contopesc si se depun in colturile masinii de spalat. Dupa o anumita perioada, din cauza acestora, masina ta de spalat vase poate capata un miros urat si isi reduce eficienta. Otetul alb si bicarbonatul de sodiu sunt aliatii tai, in aceasta problema.

2. Clantele usilor
Clantele usilor sunt adevarati magneti de microbi si bacterii. De fiecare data cand intram si iesim dintr-o incapere, inchizand usa, atingem clanta acesteia, ceea ce o face unul dintre cele mai murdare obiecte din locuinta ta. Foloseste un dezinfectant netoxic si curata-le in mod regulat, in special daca ai copii mici.

3. Intrerupatoare

Alaturi de clante, intrerupatoarele sunt si ele surse de bacterii, pe care le atingem zilnic. Chiar daca acestea par curate, nu trebuie sa te lasi inselata de aparente. Curata-le cu o carpa imbibata in otet, dupa care dezinfecteaza-le cu alcool medicinal puternic, pentru a scapa de toate bacteriile.

4. Bobinele frigiderului
Te-ai gandit vreodata ca, atunci cand speli frigiderul, sa cureti si partea posterioara a acestuia? Curatand timp de 15 minute, o data la jumatate de an, bobinele frigiderului, poti evita cu pana la 70% din defectiunile frigiderului, in felul acesta, extinzandu-i durata de viata si facandu-l sa functioneze la capacitati maxime. Mizeria si praful depuse pe bobinele frigiderului, le fac sa nu mai elibereze caldura corespunzator. Tot ce trebuie sa faci este sa deconectezi de la curent frigiderul si sa cureti cu o perie bobinele.

5. Chiuveta de la bucatarie
Studiile au aratat faptul ca in chiuveta din bucatarie exista mai multe bacterii decat in vasul de toaleta. Acestea prefera mediul umed si se hranesc cu resturile de mancare depuse. Este recomandabil sa speli chiuveta zilnic, pentru a preveni aparitia bacteriilor. Un exemplu de produs de curatare handmade este pasta formata din detergent, o lingura de otet si una de bicarbonat de sodiu.

Foto 1: Rational - Pressloft
Foto 2:
Servis - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.