Setari Cookie-uri

Cum sa traiesti in spatii mici: 3 trucuri care fac o MARE diferenta

Daca te afli in situatia de a avea o locuinta de dimensiuni reduse, exista trei pasi de care trebuie sa tii cont, pentru a-ti putea face viata mai usoara.

Spatiile mici au preocupat intotdeauna designerii, intrucat reprezinta o adevarata provocare in amenajarea lor, astfel incat beneficiarii sa poata trai cat mai confortabil si bine. Daca te afli in situatia de a avea o locuinta de dimensiuni reduse, exista trei pasi de care trebuie sa tii cont, pentru a-ti putea face viata mai usoara.

Iluminatul

Este usor sa te Spatii mici acomodezi sa traiesti intr-un spatiu restrans, insa a trai intr-un spatiu mic si intunecat devine dificil. Lumina are cea mai mare putere de a transforma o incapere. Foloseste lumina naturala de care dispune locuinta ta si valorific-o, avand in vedere sa nu scoti in evidenta mobilierul si sa il amplasezi in zonele care nu primesc lumina naturala directa. Foloseste suprafete care reflecta lumina, precum cele lucioase sau oglinzile; acestea vor intensifica amplitudinea luminii si vor crea senzatia de marire a spatiului. In ceea ce priveste lumina artificiala, ai in vedere sa fie suficienta, acest lucru incluzand lumina ambientala si pe cea necesara zonei de lucru. O incapere bine luminata, indiferent de cat de mica este, va parea mai mare.

Organizare si depozitare
Este de la sine inteles ca, intr-un spatiu mic, rolul cel mai important il joaca organizarea si depozitarea. Mobilierul cu surse de depozitare adaugate, incastrate si politele sunt cele mai potrivite si te vor ajuta sa renunti la obiceiul de a strange obiecte de care nu ai nevoie. Cutiile te vor ajuta si ele sa ramai ordonata si selectiva, in acelasi timp, astfel incat sa pastrezi numai obiectele necesare.

Flexibilitate
Intr-un spatiu Spatii mici mic, in care esti constransa sa realizezi mai multe activitati, o configuratie flexibila si un mobilier multifunctional te vor ajuta sa maximizezi spatiul si sa te desfasori in conditii optime. Atunci cand achizitionezi mobilierul, cauta piese care au utilizari multiple sau care se extind : masuta de cafea cu depozitare, canapea extensibila, masa pliabila, un birou care se poate extinde intr-o masa de dining, fotolii de dimensiuni reduse, prevazute cu solutii de depozitare, scaune pliabile.

Descopera solutii de depozitare chic

Foto: Living It Up - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.