Setari Cookie-uri

Culoarea anului 2014 in amenajari interioare

Descopera care este culoarea anului, o culoare ce simbolizeaza sanatatea si dragostea si care stimuleaza creativitatea si buna dispozitie.

Dupa cum ne obisnuieste in fiecare an, Pantone, autoritatea internationala de identificare a culorilor, a anuntat care este culoarea anului 2014. Culoarea anului 2013, Emerald - verdele smarald, o culoare ce reprezinta eleganta si frumusetea, a fost aleasa cu scopul de a imbunatati starea de bine si echilibrul din viata noastra.

In vreme ce culoarea Culoarea anului 2014 anului 2013 era un simbol al prosperitatii si al progresului, in 2014, a fost desemnata culoarea anului Radiant Orchid ("Orhidee Radianta"), care are rolul, dupa cum afirma Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, sa intrige ochiul si sa dea frau liber imaginatiei. "O invitatie la inovatie, Radiant Orchid incurajeaza creativitatea si originalitatea, care sunt niste valori tot mai apreciate in societatea de azi".

Radiant Orchid sau Orhidee Radianta este, de fapt, un echilibru de tonuri de fuchsia, violet si roz. Este o culoare vie, ce semnifica nu numai dragostea, ci si sanatatea. Aceasta inspira increderea in sine si emana veselie si buna dispozitie. Este o culoare magica, ce captiveaza orice privire. Acest violet fermecator este o nuanta enigmatica, care reuseste sa fascineze prin sarmul sau si care emana o stralucire viguroasa.

La granita dintre Culoarea anului 2014 violet si roz, Radiant Orchid va adauga caldura oricarui interior, dar si o nota feminina. Este o culoare versatila, care, utilizata la finisarea peretilor, va scoate in evidenta intregul decor. Daca iti doresti o piesa de mobilier vedeta, atunci alege una in aceasta culoare si, astfel, te vei asigura ca va fi punctul focal din incapere.

TIPS
: Radiant Orchid este perfecta pentru a scoate din anonimat orice amenajare si pentru a-i conferi personalitate. O poti combina cu succes cu tonuri de verde maslina, kaki sau cu unele mai indraznete, precum turcoaz, galben sau verdele-albastrui.

Daca iti doresti o locuinta in culori mai putin puternice, atunci opteaza pentru nuante de taupe (gri cartita), gri si bej si adauga-le o nota originala, prin intermediul unor accente Radiant Orchid. Vei putea observa cum culoarea anului 2014 va readuce la viata si va anima orice paleta cromatica, indiferent ca ne referim la una neutra sau vie.

Descopera mai multe despre culoarea anului 2013

Foto 1: Oliver Bonas - Pressloft
Foto 2:
Living It Up - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.