Setari Cookie-uri

Tendinte culori: Emerald, culoarea anului 2013

Culoarea anului 2013, Emerald sau nuanta smaraldului, este una stralucitoare si luxurianta, menita sa ne ajute sa avem o viata echilibrata si fastuoasa.

"Stralucitoare. Radianta. Luxurianta.. O culoare a elegantei si a frumusetei, menita sa ne imbunatateasca starea noastra de bine, echilibrul si armonia". In acest mod este descrisa culoarea anului 2013 de catre Pantone, autoritatea internationala de identificare a culorilor. Emerald, vedeta anului ce urmeaza sa vina, face trimitere la culoarea smaraldului.

Dupa ce culoarea Culoarea anului 2013 anului 2012 a fost Tangerine Tango, o combinatie curajoasa intre rosu si portocaliu, menita sa asigure energia necesara pentru a ne reincarca bateriile si pentru a trece peste ceea ce se anunta a fi un an greu, Emerald, un verde proaspat, viu a fost ales pentru a ne stimula sa avem o viata echilibrata si optimista.

Adesea asociat cu pietrele pretioase, nuanta smarald este sofisticata si somptuoasa. Acesta a reprezentat, de-a lungul timpului, frumusetea, eleganta, reinnoirea si prosperitatea, iar in multe culturi, semnifica inceputul unei noi vieti. Culoarea smaraldului simbolizeaza regenerarea si unitatea si, conform celor de la Pantone, "verdele este nuanta cea mai abundenta in natura - ochiul uman percepe mai mult verde decat orice alta culoare din spectru. Asa cum a facut de-a lungul timpului, smaraldul multifatetat continua sa straluceasca si sa fascineze. Din punct de vedere simbolic, smaraldul creeaza o senzatie de claritate, reinnoire si intinerire, care sunt atat de de importante in lumea complexa din zilele noastre. Acest ton puternic si universal atragator se transpune cu usurinta atat in domeniul modei, cat si in interioarele caselor noastre".

Creeaza-ti Culoarea anului 2013 un camin calduros si primitor, redecorand interioarele cu vopsea, accente si accesorii in culoarea smaraldului. Nuanta acestei pietre pretioase va reusi sa transforme orice interior intr-unul de lux, indiferent ca este vorba de living, dining, hol, birou, bucatarie sau chiar baie.

In camera de zi, opteaza pentru un perete in aceasta culoare, fie ca il vopsesti sau il finisezi cu un tapet. Niste draperii sau un fotoliu in culoarea smaraldului iti vor transforma livingul intr-unul spectaculos. In dormitor, accesoriile precum pernele, lenjeria de pat, draperiile, obiecte decorative ii vor conferi o nota fastuoasa si eleganta. Nu uita sa iti impresionezi invitatii cu o vesela smarald si decoreaza locuinta cu vaze si lumanari in aceasta nuanta superba.

Foto 1: iapetus
Foto 2:
Nubie - Modern Kids Boutique

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.