Setari Cookie-uri

Cele 5 elemente Feng Shui

Cele cinci elemente specifice Feng Shui sunt: Apa, Lemnul, Focul, Metalul si Pamantul. Asezarea acestor elemente este extrem de importanta, intrucat determina doua tipuri de cicluri, care pot fi productive sau distrugatoare.

Conform specialistilor Feng Shui, orice obiect are o anumita energie, pe care o transmite persoanelor aflate in apropiere. Elementele Feng Shui sunt cele prin intermediul carora putem recapata controlul asupra vietii noastre. Cele cinci elemente specifice acestei arte sunt: Apa, Lemnul, Focul, Metalul si Pamantul. Asezarea acestor elemente este extrem de importanta, intrucat determina doua tipuri de cicluri, care pot fi productive sau distrugatoare.

Intr-un ciclu productiv, un element da nastere altuia, creandu-se, in acest mod, un ciclu infinit. Astfel Focul produce Pamant, Pamantul produce Metal, care duce la determinarea Apei. La randul ei, Apa produce Lemn, in vreme ce acesta din urma produce Foc.

Daca nu sunt amplasate corespunzator, cele 5 elemente creeaza un ciclu distrugator. Un ciclu distrugator se formeaza astfel: Lemnul distruge Pamantul, care distruge Apa. Apa anihileaza Focul, care anuleaza Metalul si, nu in ultimul rand, Metalul distruge Lemnul.

Elementul Foc Elemente Feng Shui

Focul este considerat cel mai puternic element dintre cele cinci si reprezinta energia si pasiunea. In acelasi timp, acesta este singurul care se raspandeste in toate directiile. Este utilizat pentru a atrage lumina, succesul si faima si poate fi reprezentat de obiecte roz, portocalii, rosii, purpurii sau galben puternic. Se amplaseaza in zona de Sud si poate fi folosit sub forma de lumanari, lampi, obiecte piramidale, seminee.

Elementul Pamant


Elementul Pamant se utilizeaza in Nord-Est si Sud-Vest. Este simbolul stabilitatii, increderii si sigurantei si este amplificat de foc si distrus de lemn. Culorile specifice acestui element sunt maroul, galbenul si portocaliul. Ca sa il introduceti in locuinta, folositi roci, pietre, argila, obiecte decorative din ceramica sau teracota, cristale.

Elementul Metal Elemente Feng Shui

In ceea ce priveste elementul Metal, el poate fi utilizat sub forma de diferite obiecte metalice din argint, bronz, cupru, aur sau orice alt metal. Folositi sfesnice si cutii metalice, clopotei metalici, statuete etc. Metalul simbolizeaza flexibilitatea si concentrarea si este reprezentat de culorile auriu, argintiu, alb, cenusiu. Este amplificat de Pamant si distrus de Foc si emana putere si autoritate.

Elementul Apa

Apa reprezinta succesul financiar, motiv pentru care, in general, este utilizata in birouri. Acest element este cel mai important, daca va doriti o armonie perfecta in mediul in care traiti. Pentru a profita de beneficiile acestuia, se va amplasa doar langa un element care il amplifica, precum metalul, si nu langa Pamant, care il distruge. Culorile specifice acestui element sunt negrul si albastrul. Puteti folosi acest element in locuinta sub forma de acvarii, fantani, boluri cu apa (care trebuie sa fie mereu proaspata), sub forma de fotografii sau tablouri cu imagini acvatice.

Elementul Lemn


Element ce semnifica verticalitatea si cresterea, Lemnul trebuie sa fie prezent in orice spatiu. Acesta simbolizeaza progresul si expansiunea si ajuta la pastrarea unei locuinte prospere si sanatoase. Amplasati in zona de Est si Sud-Est a incaperilor mai multe plante, pentru a avea noroc in dragoste si in familie. Elementul Lemn este amplificat de apa si distrus de metal. El este reprezentat nu de mobilier, dupa cum cred unele persoane, ci de plante decorative, mici copaci de apartament, clopotei din bambus, elemente decorative din bambus, tablouri ce redau imaginea unor copaci, plante sau peisaje din natura. Culoarea specifica este verdele.

Citește și:

Citeste si Reguli simple Feng Shui pentru intreaga locuinta
Feng Shui: Sfaturi pentru a avea noroc in dragoste

Foto1: Ludlow Stoves Ltd
Foto 2:
Nordic House Ltd

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.