Setari Cookie-uri

Practic: 9 metode de intrebuintare a boraxului in locuinta

Boraxul este utilizat la producerea sapunurilor si a detergentilor si la dedurizarea apei. Acesta este un produs extrem de util in locuinta, fiind folosit pentru curatenia casei.

Boraxul sau boratul de sodiu a fost descoperit in 1748, de catre Johan Gottschalk Wallerius si este utilizat la producerea sapunurilor si a detergentilor si la dedurizarea apei. Acesta este un produs extrem de util in locuinta, fiind folosit pentru curatenia casei.

1. Spala geamurile si oglinzile

Pentru a avea suprafetele din sticla mereu curate, renunta la produsele de curatenie din comert si realizeaza acasa propria solutie; amesteca doua linguri de borax cu trei parti de apa si cu ajutorul unui burete, inmuiat in aceasta solutie, sterge usor geamurile si oglinzile.

2. Spala rufele
Intrebuintari borax

Boraxul ajuta la indepartarea petelor grele de pe haine si la curatarea materialelor delicate. Folosit impreuna cu un detergent, rufele isi vor recapata stralucirea. De asemenea, poate fi folosit si pentru a spala scutecele din panza; tot ce trebuie sa faci este sa le inmoi in apa fierbinte, in care ai adaugat jumatate de ceasca de borax.

3. Curatare covoare


Boraxul poate fi utilizat si pentru a curata covoarele. Zonele patate se vor umezi, dupa care se vor freca cu borax. Dupa ce s-au uscat, aspira boraxul. O alternativa pentru curatarea covoarelor o reprezinta otetul amestecat cu apa calduta.

4. Indeparteaza petele de pe chiuveta


Chiuveta constituie intotdeauna o problema, intrucat petele tind sa se formeze. Daca doresti sa scapi de acestea, realizeaza o pasta, amestecand 50 ml de suc de lamaie si o cana de borax. Inmoaie un burete in aceasta pasta si freaca zonele afectate, dupa care clateste bine.

5. Curata toaleta


Vasul de toaleta poate fi dezinfectat cu perie si o solutie alcatuita din 4 litri de apa si jumatate de cana de borax. Dupa ce ai lustruit vasul, mai lasa putin solutia sa actioneze.

6. Curata saltelele patate


Saltelele cu urme de urina de la cei mici nu mai constituie o problema. Poti scapa de petele de pe saltea daca le umezesti cu apa calda si le freci cu borax. Dupa uscare, nu uita sa aspiri boraxul ramas.

7. Foloseste borax in bucatarie

Intrucat este un bun dezinfectant, boraxul poate fi folosit cu succes in bucatarie. Il poti utiliza atat pentru curatarea veselei, cat si a frigiderului si a blatului de lucru. Clateste vesela cu o solutie din borax si apa calda si va fi stralucitoare.

8. Desfunda tevile

O alta intrebuintare a boraxului in locuinta este la desfundarea tevilor, fiind o alternativa la solutiile foarte toxice. Toarna jumatate de cana de borax, dupa care doua cani de apa fierbinte. Lasa sa actioneze un sfert de ora, apoi clateste bine cu apa calda. Repeta operatiunea pana cand tevile se desfunda.

9. Curata cosul de gunoi

Curata cosul de gunoi si scapa de mirosul neplacut, formand o solutie din apa calda si borax. Clateste, apoi, galeata cu apa calda.

Foto: Red Candy
Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo, pentru a primi mai multe informatii despre amenajari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.