Setari Cookie-uri

Advertorial Cum decoram locuinta de Halloween?

Halloween-ul a inceput sa se bucure de popularitate in intreaga lume. Daca doresti sa organizezi o petrecere cu aceasta ocazie, iti oferim cateva sfaturi de amenajare a locuintei, de Halloween.

Desi este o sarbatoare specifica Statelor Unite ale Americii, in ultima perioada, Halloween-ul a inceput sa se bucure de popularitate in intreaga lume. De origine celtica, Halloween-ul se serbeaza in noaptea de 31 octombrie si numele sau a fost atestat pentru prima oara in secolul al XVI-lea, fiind noaptea dinainte de “All Hallows”. Astfel, aceasta noapte, in care granita dintre lumea in care traim si cea de dincolo este mai XXX, marcheaza sfarsitul “jumatatii luminoase” a anului si inceputul celei “intunecate”. Este noaptea in care se presupune ca spiritele celor care au murit isi viziteaza rudele inca in viata, iar pentru a speria si alunga spiritele rele, lumea obisnuieste sa se costumeze. Daca doresti sa organizezi o petrecere cu aceasta ocazie, iti oferim cateva sfaturi de amenajare a locuintei, de Halloween.

Ca paleta cromatica, opteaza Decor Halloween pentru una formata din culori cat mai inchise. Culorile traditionale ale acestei sarbatori sunt negrul si portocaliul. Poti utiliza si culori de pamant, specifice toamnei, precum marouri, caramiziu, galben. Elementul caracteristic Halloween-ului este dovleacul. In general, acesta este utilizat pentru a-l sculpta si a crea un felinar, denumit “Jack-O’-Lantern”. Ca sa realizezi un astfel de felinar, taie capacul acestuia, scoate semintele, iar cu ajutorul unui cutit decupeaza ochii, nasul si gura, pe care le-ai desenat in prealabil. In interiorul acestor felinare poti amplasa atat lumanari, cat si lanterne. De asemenea, foloseste dovleci de diferite dimensiuni si nuante, pentru decor. Alatura-le frunze si crengute, pe care le poti culege din parc, si fructe si legume uscate.
Kudika
24 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.