Setari Cookie-uri

Stilul Pop Art: amenajari tonice si indraznete

Pop art-ul propune un decor unic, original, dinamic si personal. O astfel de amenajare surprinde prin alaturarea elementelor si texturilor si presupune forme geometrice si alternarea acestora. Decorul este unul psihedelic, in care culorile vii, aprinse, se regasesc in obiectele de mobilier, cele decorative, pereti sau chiar pardoseala.

Dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial, se deschide un drum catre alte tendinte artistice, un drum neexplorat pana la acea vreme, ce pregateste aparitia unor noi forme in arta. Aparut ca o reactie la ceea ce promovau dadaismul si curentele anterioare lui, pop art-ul trece la un nou nivel, indreptat impotriva rutinei in viata, arta si gandire si care apeleaza, in acelasi timp, la banalitatea lumii inconjuratoare, introducand in arta elemente de uz cotidian.
Desi aparitia sa este legata, in mare masura, de creatiile lui Jasper Jones si Robert Rauschenberg, acest curent este asociat in intreaga lume cu numele lui Andy Warhol, cea mai de seama personalitate pop art. Acest stil a avut rezonanta atat in amenajarile interioare, cat si in design-ul de produs si in moda, fiind indraznet si foarte creativ. Pop art-ul propune un decor unic, original, dinamic si personal. O astfel de amenajare surprinde prin alaturarea elementelor si texturilor si presupune forme geometrice si alternarea acestora. Piatra de temelie a pop art-ului o constituie, insa, culoarea. Un spatiu pop art face apel la o paleta cromatica indrazneata, energica, juxtapunand culori cat mai excentrice. Decorul este unul psihedelic, in care culorile vii, aprinse, se regasesc in obiectele de mobilier, cele decorative, pereti sau chiar pardoseala.
Peretii sunt vopsiti cu motive bicolore, in combinatii neasteptate, sau pot fi decorati cu tapet cu motive geometrice ori abstracte, in culori tipatoare. Se pot aplica modele diferite pe pereti sau doar pe unul dintre acestia, ceilalti urmand a fi varuiti in culori contrastante. Pardoseala este decorata cu covoare ovale, cu motive circulare, colorate, abstracte sau care fac trimitere la benzile desenate. Usile si separatoarele sunt inlocuite de draperii din margele sau din diverse forme plastifiate.
In ceea ce priveste mobilierul, forma primeaza in fata functionalitatii, rezultand forme cat mai ludice, decupate. Acestea sunt stralucitoare, metalice, masutele au forma de cuburi sau globuri, scaunele sunt realizate din material plastic, in vreme ce canapelele au un aspect minimal, dar viu colorat. Asezati pe acestea din urma perne decorative de dimensiuni si culori diferite, decorate cu strasuri si paiete. Amplasati cat mai multe veioze, cu lumini colorate, iar lampile de tavan pot fi de tipul disco-ball, metalice, bule transparente sau realizate din plastic ori sticla mozaicata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.