Setari Cookie-uri

Decoreaza cu plante

Plantele de interior pot fi folosite cu usurinta in decorarea casei.

Plantele de interior pot fi folosite cu usurinta in decorarea casei, cu scopul de a oferi culoare si stil, pentru a scoate in evidenta zonele cele mai interesante sau pentru a le ascunde pe cele problematice, pe care nu vrei sa le observe nimeni.
Exista mai multe modalitati de a include plantele in decorul casei tale.
Realizeaza un punct focal
Fiecare incapere are nevoie de un punct de atractie insa, cateodata, chiar daca incaperea este prevazuta cu o piesa remarcabila de mobilier sau cu un covor sofisticat, spatiul poate duce lipsa de un element care ar trebui sa scoata in evidenta acel punct focal.
O planta de apartament de mari dimensiuni sau o grupare de mai multe plante pot oferi un punct focal impresionant. Poti avea in vedere un palmier de dimensiuni generoase plantat intr-un ghiveci ce se potriveste cu schema cromatica a incaperii. Ficus Benjamina este o alegere obisnuita, dar foarte reusita pentru holuri sau pentru puncte de atractie in cadrul bucatariei.
Intr-o incapere monocromatica, pentru un efect deosebit si pentru o nota de culoare, poti alege plante precum Azalea.
Infrumusetarea camerei
Plantele de interior sunt metode excelente pentru mascarea unor zone din casa ta, care ti-ai dori sa dispara. De exemplu, daca iti plac ferestrele tale si perdelele si draperiile cu care sunt acoperite, dar privelistea de afara lasa de dorit, foloseste cateva plante de ghiveci pentru a acoperi o parte din vedere si pentru a o infrumuseta in acelasi timp. Foloseste polite si socluri pentru a creea diferite inaltimi si niveluri pentru expunerea plantelor tale. Poti avea in vedere suspendarea unui cos mare cu o feriga sau iedera.
Prin intermediul plantelor de interior poti ascunde anumite colturi ale incaperii, dar nu uita de faptul ca fiecare planta are nevoie de conditii speciale de dezvoltare, asadar daca vei dori sa maschezi un colt intunecat, asigura-te mai intai ca planta aleasa va supravietui in acea zona.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.