Setari Cookie-uri

Cum alegem covorul potrivit?

Atunci cand alegi un covor pentru locuinta ta trebuie sa ai in vedere diferite criterii.

Atunci cand alegi un covor pentru locuinta ta trebuie sa ai in vedere diferite criterii. Covoarele sunt disponibile in foarte multe culori si stiluri, texturi si fibre si exista o serie de calitati particulare pentru fiecare dintre acestea, asadar va trebui sa te gandesti care se va potrivi cel mai bine in interiorul caminului tau.
Categorii de covoare
Cele mai frecvente categorii de covoare din zilele noastre sunt cele cu fir taiat si cele cu fir buclat. Referitor la aceste doua categorii trebuie sa ai in vedere faptul ca, de regula, covoarele cu fir taiat sunt mai putin rezistente decat cele cu fir buclat, acestea din urma fiind recomandate pentru zone cu un trafic intens.
Fibra covorului
Lana
Unul dintre cei mai importanti factori ce intervin in achizitionarea unui covor este costul. Cu toate ca nu prea exista nimic mai rafinat decat un covor de lana, majoritatea dintre noi nu ne permitem o asemenea achizitie pentru amenajarea locuintei. Insa, daca bugetul tau iti permite un asemenea covor, chiar daca costurile sunt mai ridicate, vei afla cu timpul ca ai facut alegerea cea mai potrivita. Nu exista nici o fibra sintetica ce se poate apropia ca durata de viata, imagine rafinata sau ca senzatie de cea de lana – care poate sa se pastreze intr-o stare foarte buna pana la 30 de ani sau chiar mai mult.
Acryl
Covorul din acryl este foarte apropiat de cel de lana, aceasta fibra fiind denumita de multe ori lana artificiala. Acrylul este rezistent la umezeala si la pete si nu se decoloreaza foarte repede, insa, cu toate acestea un astfel de covor nu este indicat pentru zone intens circulate.
Nylon
Covoarele din nylon sunt o alegere foarte buna pentru zone cu un trafic intens. Aceasta fibra este una dintre cele mai costisitoare dintre cele sintetice, insa este mai ieftina decat lana.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.