Setari Cookie-uri

Alegerea pardoselii potrivite

Materialul pe care il vei alege pentru pardoseala locuintei tale va contribui la imaginea de ansamblu a incaperii si la starea de spirit pe care aceasta o transmite.

Alegerea pardoselii potrivite pentru o locuinta este de cele mai multe ori o sarcina destul de dificila. Materialul pe care il vei alege pentru pardoseala locuintei tale va contribui la imaginea de ansamblu a incaperii si la starea de spirit pe care aceasta o transmite.
Posibilitatile pentru pardoseli sunt practic nelimitate, asadar totul depinde de imaginatia si preferintele tale.
Inainte de achizitionarea pardoselii este indicat sa analizezi modul in care aceasta va fi folosita. Daca ai copii sau animale de casa te poti astepta ca pardoseala ta sa se uzeze mai repede asadar durabilitatea este un factor foarte important ce intervine in alegerea tipului de pardoseala. Probabil ca ceea ce iti doresti cel mai mult este pardoseala din lemn, insa trebuie sa te gandesti la faptul ca vei avea de-a face cu zgarieturi si multe pete.
Sfaturi pentru alegerea pardoselii:
- Petele se observa mult mai repede pe o pardoseala monocromatica decat pe cea care prezinta anumite motive decorative.
- Daca incaperea ta este de dimensiuni reduse incearca sa eviti motivele decorative de mari dimensiuni pentru pardoseala ta.
- Daca vei alege gresie, foloseste placi de dimensiuni mari in cadrul incaperilor spatioase si evita detaliile complicate.
- Nu schimba prea des tipul si modelul pardoselii de la o incapere la alta, deoarece in situatia in care locuinta ta este de mici dimensiuni, acest lucru va crea o imagine aglomerata.
- Protejeaza-ti noua pardoseala prin intermediul pernitelor protective pentru picioarele scaunelor.
- Alege culori deschise pentru pardoseala ta in situatia in care iti doresti ca o incapere sa para mai incapatoare, si tonuri mai inchise in cazul in care cauti o imagine calduroasa si primitoare.
Avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de pardoseli
Gresia
Avantaje:
Printre avantajele care caracterizeaza acest tip de pardoseala se numara durabilitatea, aspectul placut si intretinerea usoara. Mai mult decat atat, gresia este disponibila intr-o serie de modele, culori, forme si dimensiuni si se potriveste foarte bine cu lemnul si covoarele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.